Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SM premiär i Sandviken - Patrik Johansson och Kalle Lexe

Pratade med Patrik i garaget ikväll. Med ny motor, ny turbo,nyrenoverad drivlina och med motor och drivlina (diffarna) mappade för racerbensin och stötdämparna omjusterade för den nya drivlinan är Patrik mycket förväntansfull inför Sandviken. Fråga bara inte hur många timmar han spenderat i garaget i vinter för det har han förträngt.

Kanske tur att Magda är uppvuxen i den här galna världen, jag är själv ett levande bevis för att sjukdomen är obotlig.

Imorgon onsdag justeras hjulen in på Mitsubishin så alla fyra hjulen pekar åt rätt håll.

Jeppe har nu (tyvärr) avancerat till samma nivå som Sebastian Loeb, han tvingas avstå Sandviken på grund av en idrottsskada. Sebastian körde mountainbike, Jeppe åkte skridskor som en riktig viking, behöver TAIF en förstärkning, med en spricka i nyckelbenet som resultat?

Skämt åsido, tyvärr kan inte Jeppe åka tävlingen men förhoppningsvis kan han följa med upp till Sandviken, han är en viktig del av teamet även skadad.
Tur i oturen, med Skodan till salu kommer Pelle Sääv inte till start så Kalle Lexe är ledig och åker med Patrik.

Patrik och Kalle känner varandra sedan tidigare och har åkt ihop så Patrik är positiv och optimistisk och Kalle pratar ju också ”redig rikssmåländska" så med ny intercom skall väl kommunikationen fungera.

Jeppe och Kalle träffas i veckan för att hjälpas åt att ge Patrik bästa möjliga stöd på lördag. Med startnummer 10, först av N4 bilarna, startar Patrik och Kalle SS1 kl 08.40.
Totalt 6 SS om tillsammans 109 km där SS 1 och SS2 går som SS 5 och SS 6 och med beräknad målgång för Patrik och Kalle ca kl 15.10. SS2/6 är 30,15 km så den kan bli helt avgörande, det gäller att inte överhetta däcken om gruset kryper fram på andra varvet.

Hoppas mildvädret stannar söder om Sandviken så vi inte får problem med däcken. Patrik och Kalle åker upp torsdag kväll, lika ambitiösa som alltid, för rekognosering tidigt fredag morgon och serviceteamet åker tidigt (puuuuh) fredag morgon.

Följ oss på www.patriksrallyteam.com och www.resultatservice.com. Med tuffast möjliga konkurrens behöver vi ert stöd, det är åtminstone en pallplats som gäller men målet är givetvis klasseger, det är flera som har den ambitionen.

Anders Wiktorsson

Patriksrallyteam
Mediaansvarig