Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Resan mot JSM guld börjar i Sandviken och premiären i Rally-SM

Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora kommer på lördag att köra premiären av årets Rally-SM. Det är den första av sex deltävlingar i årets serie. Två deltävlingar avgörs i vinter och de resterande fyra senare i år. Adielsson/Bäck kom 2012 på andra plats i Junior-SM och var femte snabbaste tvåhjulsdrivna bil i Rally-SM.

- Våra förberedelser har gått riktigt bra, förra helgen var vi med i Sprint-SM under SM-Veckan och vi tog oss till final vilket var ett av målen. Vi lyckades dock inte höja oss under finalrundan vilket alla andra gjorde. Jag tog inte de risker som behövdes för att kunna matcha de andra i finalen, kanske att jag tänkte lite på att ha en hel bil till Vinterpokalen. Det räckte för att tappa lite tid, säger Mattias Adielsson.

Vinterpokalen med start och mål i Sandviken avgörs på lördag. Det kommer att bli en lång dag då sex specialsträckor på hela 11 mil ska avgöras. Den andra och den sista specialsträckan mäter hela tre mil styck. Det kommer att bli en riktig utmaning, inget kommer att vara avgjort innan sista sträckan är körd.

- Det blir häftigt med så långa sträckor. Det kommer passa mig perfekt då jag gillar när sträckorna blir lite längre. Jag tror att det är viktigt att få med sig så mycket poäng som möjligt i vintertävlingarna, då blir läget inför sommaren bättre, säger Mattias Adielsson.

Rally-SM i TV4 Sport

Tisdag 5/2 22.00-22.30 Sammandrag från Vinterpokalen

Rally SM/JSM 2013
2 feb - Vinterpokalen - Sandviken
22 feb - Östersund Winter Rally - Östersund
9 maj - South Swedish Rally - Tingsryd
9 aug - AM Snapphanerallyt - Hässleholm
6 sept - East Sweden Rally - Linköping
4 okt - Rally Uppsala - Uppsala