Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stipendium & Guldmedalj för Milell i Stockholm

Med en målinriktad satsning som visat stora framgångar och siktar på en internationell karriär inom karting. En talang som präglas av lugn och har en imponerande förmåga att ta vara på ögonblicket. Segrare i Junior SM och totalsegrare i SKCC i klassen Junior 60 är meriterande och ger sammantaget att Noah Milell tilldelas Robert Essebro´s Minnesfond.

Så lät motiveringen när Noah Milell fick ta emot ett stipendium på 45000kr ur Robert Essebros Minnesfond i samband med Svenska Bilsportförbundets medaljutdelning i Stockholm.

-Det känns mycket hedrande att få ett sådant stipendium, och ett välbehövligt tillskott i min satsning för 2013, kommenterar Noah Milell.

Som tidigare på dagen fick ta emot sin guldmedalj och lagerkrans efter den imponerande segern under SM i Järfälla 2012.

Robert Essebro var själv en lovande och talangfull kartingförare innan han och åtta vänner omkom i den tragiska flygolyckan i Milano, Italien den 8e oktober 2001.

Fonden är grundad av Roberts föräldrar som själva delade ut priset till Noah Milell, och fonden har till ändamål att hedra minnet av Robert Essebro genom att främja och stödja karting sporten och medverka till att förarbegåvningar ges förbättrad ekonomisk förutsättning att nå elitskiktet.