Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SM-debuten är avklarad.

- Mattias och Patrik fick kvitto att SM-farten finns i teamet.

Den TV-bevakade SM-sprinten i rally är avklarad i Falun. Mattias Olsson tillsammans med co-driver Patrik Barth har nu fått en första värdemätare på hur de står sig i den tuffa SM-konkurrensen.

Den mycket snabba sprintsträckan på 7,1 kilometer var inte helt idealisk för den bilklass som Mattias och Patrik tävlar i. I denna SM-tävling fick de möta betydligt mer hästkraftstarka bilar i en sammanslagen tvåhjulsdriven klass. Men trots dessa förutsättningar gick ändå debuten i SM riktigt fint. Rallyduon från Kil och Torsby visade direkt i debuten att de blir att räkna med i årets SM.

- Vi var näst snabbast av R2-bilarna. Fiestan känns bra, den funkar klockrent och jag känner mig bekvämare i bilen för varje kilometer jag kör, berättar Mattias efter SM-tävlingen i Falun. Trots ett lite småhalkig och orytmisk första körning var Mattias ändå nia bland de tvåhjulsdrivna bilarna. I andra åket förbättrade Mattias sin tid med över fyra sekunder, men det räckte tyvärr inte till finalkörning.

- Det känns skönt att ha gjort SM-debuten samt debut i nya bilen, nu vet vi att tempot finns, Patrik och jag ser fram mot den första riktiga SM-tävlingen nu.

Redan nästa helg är det dags för rally-SM igen för teamet. Då med riktiga sträckor och körning på 11 mil i fullfart genom terrängen runt Sandviken.

Mattias och Patrik kör rekognoscering inför tävlingen nu till fredagen och skriver där egna noter. På lördagsmorgonen rullar sedan Mattias och Patrik ut från Göransson Arena i Sandviken, för att utmana SM-eliten i rally.