Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Knappt tre månader kvar till premiär i Sydsvenska Rallycupen

Bland förare och arrangörer är nu förberedelserna i full gång för att stå rustade inför 2013 års SSRC. Nio arrangörer är utsedda enligt tävlingskalendern, väl spridda under sommarsäsongen för att förarna skall ha tid till återhämtning mellan tävlingarna. Eftersom alla tävlingar räknas i grundserien och prispottslistan, där de första ca 150.000 kr skall fördelas behöver man verkligen komma till start vid varje tillfälle.

Först ut bland arrangörerna är Simrishamns MK i allra sydligaste Sverige. Alla som var med förra året vet att sydliga breddgrader i april inte automatiskt behöver betyda vårväder och värme. Kyliga vindar dominerade. Tävlingen går av stapeln den 13 april och enligt tävlingsledningen så kommer årets tävling att omfatta ca 40 km SS med en lite annorlunda sträckning jämfört med förra året. Vägkaraktären är typisk skånsk med omväxlande partier i skogen och lite mer rakt med vinkel ute på de öppna fälten.

I garagen skruvas det och uppdateras friskt hos många med några bara ställt in bilen för att ta ut den och starta upp den i ungefär samma skick som i höstas. Vi hälsar på hos några av de som placerade sig i topp i sina klasser under 2012.

Håkan Ståhl, Skillingaryds MK vann grundserien och kom två i finalen i VO Elit: -"Satsningen i år blir att åka hela SSRC givetvis, trots att vi vann 8 av 10 deltävlingar i grundserien lyckades vi inte att rå på Team Thörnberg i finalen! Målet kommer bli att vinna både grundserien med fokus på finalen för SSRC, bucklan i Volvo Original ska hem 2013!
Detta kommer vi att göra med vår trofaste 244 som endast är genomgången och uppdaterad! Det är åttonde säsongen med bilen i min ägo!

Jag tycker SSRC är bra för att det är fina anrika tävlingar med noter i. Intresset är stort både bland tävlande och media. Att vi tävlande har möjlighet att köra till oss pengar är också en framgångsfaktor förstås!"

Åke Jacobsson, Emådalens MK kom tvåa i grundserien för 4WD.

-"Satsningen för 2013 är en lång historia. Tänkte först att åka lite i vinter men det kommer inte att bli så utan försöker att vara med i vår när startskottet går. Jag drog nämligen på mig en efterhängsen Borrelia på sensommaren och är fortfarande väldigt trött av detta. Jag tar en tävling i taget helt enkelt med en enda stor ambition nämligen att bli frisk. Största framgång är när jag var före Stoffe i Skilling 500, framför allt sättet jag gjorde det på. Helt kanon!!!
Som förbättring ser jag gärna en konstruktiv dialog kring noter och att vi alla försöker vända svartmålning och negativ kritik till något positivt.

Vi återkommer med regelnyheter och mer garagerapporter inom kort.
Möt oss också på facebook.com/sydsvenskarallycupen

Mats Bergman