Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson och Christoffer Bäck kör Rally SM Sprint

Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora kommer på lördag att köra Tractive Winter Sprint eller som tävlingen kallas i folkmun, Sprint-SM. För första gången kommer rally att finnas med bland de sporter som kommer att avgöras under SM-veckan. SM-Veckan är ett samarrangemang mellan Riksidrottsförbundet och SVT.

- Jag gillar det här, ett nytt koncept med en kort och intensiv tävling. Att vi dessutom får möjligheten att visa upp oss i SVT gör ju inte saken sämre, säger Mattias Adielsson.

SM-Sprinten kommer att avgöras på en sju kilometer lång specialsträcka. De 40 deltagarna som är uppdelade i en tvåhjulsdriven och en fyrhjulsdriven klass kommer börja med två kvalåk. De tio snabbaste i varje klass går vidare till en avgörande finalrunda. Där den snabbaste i varje klass vinner SM-Guld.

- Vårt mål är att ta oss vidare till final. När vi väl är där kan allt hända, säger en förväntansfull Mattias Adielsson.

Tractive Winter Sprint sänds direkt på SVT Play under lördagen och i SVT Vinterstudion sänds ett samandrag på söndag.

Information om SM-Veckan

Sändningstider SVT

Lördag 26/1
12.10-13.00 Kvalomgång två, direktsändning SVT Play
14.00-15.00 Finalomgång, direktsändning SVT Play


Söndag 27/1
16.00-16.30 Sammandrag i Vinterstudion SVT
(Här kan tiden komma att ändras om annan gren skulle blir inställd eller uppskjuten. Skulle det inträffa visas sammandraget tidigare.)

Följ oss på www.adielssonmotorsport.com

Urban Andersson