Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

HEDSTRÖMS MOTORSPORT KÖR TVÅBILSTEAM I EM

- Norrman har skrivit kontrakt på bil nummer två.

Det Torsbybaserade Hedströms Motorsport utökar med ännu en bil. Till EM-premiären i rallycross kommer det att finnas hela tre bilar till förfogande i teamet. En ännu ej namngiven norrman har kontrakterats för full EM-säsong tillsammans med Peter Hedström i teamet.

Teamets ännu så länge “hemlige” norrman (pressrelease kommer inom kort) skrev för två veckor sedan på kontraktet som omfattar hela EM-serien i rallycross. Detta faktum gör att teamet nu går på högvarv inför EM-premiären. Peters SM-vinnande Skoda Fabia från förra året kommer således att hamna i norska händer. Ny bil byggs därför till Peters satsning mot EM-toppen 2013.

- Det blir en exakt likadan Skoda Fabia, chassit byggs av Michel Jernberg, resten sätts samman i teamets rallycrossverkstad hemma i Torsby, avslöjar Peter.

Ett tvåbilsteam drar även med sig andra logistiska utmaningar. Förutom att bygga ännu en ny tävlingsbil, måste även teamets buss bytas ut. Detta till förmån för en rejäl trailer som rymmer båda tävlingsbilarna och allt annat som en tvåbils-satsning drar med sig.

Full fart

Just nu stundar bråda dagar i Hedströms rallycrossverkstad i Torsby. Chassit har just anlänt från Michael Jernberg i Kinna. Redan den 22 februari ska bilen stå startklar i England, då båda bilarna och hela teamet kör sitt första test inför EM-säsongen. Men innan det ska Peter hinna med att hämta sin SM-guldmedalj på Stockholm Lifestyle Motorshow. Dessutom ska sponsorerna få sitt, med aktiviteter två helger i rad.

- Tänk om tid kunde köpas, men nu ska vi i alla fall vara bra förberedda inför EM-premiären i påsk, menar Peter.

Reservbil

Bil nummer tre, som förra året bland annat kördes av PG Andersson i Höljes och Thomas Rådström i SM, kommer teamet nu att ha som reservbil.

- Den blir i första hand reserv, men det kan tänkas att vi hyr ut den för enstaka tävling, kanske Henning Solberg gör ett inhopp i den i sommar, vi får se, säger Peter.

För bara något år sedan kämpade sig Peter fram för att över huvud taget kunna köra någon tävling på högsta nivå. Men nu känns det som det verkligen släppt.

- Jag har att tacka bland andra Olle Arnesson, Michael Jernberg och inte minst pappa Anders, som alla ställt upp och och backat min satsning, berättar Peter ödmjukt.

Målsättningen för årets säsong är glasklar.

- Vi siktar på att försvara SM-guldet och ha båda bilarna på pallplats i EM i år, avslutar Peter.

Anders Ekström