Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias och Patrik i direktsänd SM-sprint.

- Det är dags för den nya SM-formen sprint-rally med hela svenska eliten i rally.

Det sista dekalerna håller i skrivande stund på att monteras på teamets tävlingsbil och efter det rullar Mattias Olsson och co-driver Patrik Barth mot Falun med hela teamet. Den direktsända SM-sprinten nu på lördag, blir Patrik och Mattias första riktiga tävling med den nya tävlingsbilen, en fabriksbyggd Ford Fiesta R2 av samma snitt som i junior-VM.

- Intressant med det nya koncept som rally-SM kommer med, en spännande tävlingform, tycker Mattias Olsson.Inför tävlingen har teamet genomfört omfattande tester i både Värmland och Jämtland.

-Bilen känns helt okej, den har fungerat felfritt under testerna, men det är lite ovant att ställa om till framhjulsdrift, berättar Mattias. Vi har kört för att få mycket rutin och många mil med den nya bilen.

SM-tävlingen i Falun, Tractive Winter Sprint, ingår i SM-veckan i Falun och kommer att direktsändas av SVT Play på webben.

- Det kommer att bli en stenhård tävling med i stort sett hela svenska eliten, men det är bara att köra på och göra så bra tävling vi bara kan, menar Mattias om konkurrensen.

Nu är det tätt mellan tävlingarna. Direkt veckan efter är det dags för första riktiga SM-deltävlingen i Sandviken. Mattias är klar för den tävlingen och även resten av SM-säsongen.

Nyttiga länkar:
Anmälningslista: http://www.rallyklubben.se/files/Anmlista_21jan.pdf
Rally-SM hemsida: http://www.rallysm.se


TV-tider.


Lördag 26/1
12.10-13.00 Kvalomgång två, direktsändning SVT Play
14.00-15.00 Finalomgång, direktsändning SVT Play


Söndag 27/1
16.00-16.30 Sammandrag i Vinterstudion SVT
(Här kan tiden komma att ändras om annan gren skulle blir inställd eller uppskjuten. Skulle det inträffa visas sammandraget tidigare.)

Anders Ekström