Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Så ser Sandells WRC AutoExperten-bil ut

I helgen kör Patrik Sandell sin första SM-tävling på åtta år, när han och Emil Axelsson ställer upp i Rally SM-sprinten i Falun. Nu avtäcks den Ford Fiesta WRC de kommer att tävla i.Tractive Winter Sprint, som tävlingen heter, körs under SVT:s SM-vecka i Falun. Det är första året som rally är med i dessa sammanhang vilket kommer att ge en extra fokus på just motorsport under veckan.

När SM-veckan genomfördes i Östersund 2012 var det stadioncross på snöskoter som lockade de största publiksiffrorna, så organisationen bakom rallytävlingen räknar med mycket folk i skogen under lördagen.

Sandell kommer till start tillsammans med sin tidigare co-driver Emil Axelsson.

- I helgen körde vi 10 mil full fart i Kall för att jaga upp lite tävlingstempo. Vi kommer att genomföra ytterligare ett test och då med den Ford Fiesta WRC som vi skall tävla i. Det testet kör vi på fredag i trakterna kring Falun, säger en laddad Patrik Sandell.

Rallytävlingen körs på lördag, den 26/1. Den genomförs i två kvalheat där de tio snabbaste 2WD- och 4WD-bilarna går till en direkt avgörande final. Sträckan som körs är ca 7 kilometer lång.

Bo Schager