Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

VOC Rally och Mekonomen inleder samarbete

Idag (onsdag 9 jan) presenteras en stor och glad nyhet i motor- och motorsportsverige. Landets största rallyklass VOC inleder samarbete med landets och nordens ledande leverantör av bildelar, tillbehör och tjänster kopplade till bilar och dess ägande. Nya VOC Mekonomen Rally har sett dagens ljus.

Rally är Sveriges största motorsport. VOC landets största rallyklass, en breddklass stabilt etablerad i svensk motorsport sedan 23 år tillbaka. Mekonomen är i sin tur Nordens ledande bilservicekedja med ett brett och lättillgängligt utbud av produkter och tjänster vilket är navet i samarbetet och som gör alliansen logisk.

- Vår klass har stått utan huvudpartner i några säsonger, säger Roger Fransson som är huvudansvarig för VOC sedan 2011. Att vi nu får starta ett samarbete med Mekonomen som hela tiden har varit vår drömpartner känns helt fantastiskt. Mekonomen är med sitt välkända och högt ansedda varumärke och med sin höga kvalitet såväl i produkter som tjänster precis den partner vi behöver för att fortsätta vår utveckling.

För Mekonomen innehåller samarbetet också en rad intressanta aspekter.

- Med VOC som plattform så får vi möjlighet att fortsatt bygga en nära relation med en viktig målgrupp för Mekonomen. Samtidigt vi får en tillkommande exponering av Mekonomens varumärke mot den stora publik som rallytävlingar lockar. En annan aspekt är att VOC på ett påtagligt sätt kommer att visa på kvaliténn på våra reservdelar eftersom att klassen hög grad kommer att nyttja delar direkt från våra lager, säger Krister Duwe VD i Mekonomen Detaljist AB..

Klassen byter genom detta huvudleverantör för reservdelar till klassens tävlingsbilar.

- Våra bilar innehåller trots sina anpassningar till rally massor med standarddelar, komponenter direkt från hyllan precis samma som de du sätter på din privatbil, säger Roger Fransson. Men, eftersom att vi använder våra bilar så otroligt tufft, långt utanför vad någon konstruktör kunde drömma om, är vi förstås oerhört noggranna med kvaliteten på de delar som vi monterar i våra bilar. Att säga att vi är en ständigt pågående och väldigt extrem kvalitetstest är ingen överdrift. Och eftersom att våra bilar bara måste fungera då det vankas tävling är vi också en kräsen kundgrupp vad gäller snabba och korrekta leveranser. I båda dessa aspekter kommer såväl Mekonomens höga kvalitet och fantastiska dag-till-dag leveranser att komma väl till pass.

VOC byter med detta samarbete också namn.

- Från och med nu heter vi VOC Mekonomen Rally och inget annat, berättar en påtagligt stolt klassansvarig Fransson.

Fokus på Sverige, till att börja med.

VOC Mekonomen Rallys har Sverige som bas, men som första svenska rallyklass sker en deltävling i Finland i höst. Det passar förstås mycket väl iin i Mekonomens pågående etablering i vårt östra grannland, avslutar Krister Duwe.

FAKTA OM VOC MEKONOMEN RALLY

Rally är Sveriges största motorsport och VOC Mekonomen Rally är rallys utan konkurrens största enskilda klass. VOC Mekonomen Rally samlar cirka 600 av landets knappt 2 000 registrerade rallybilar. Ser man till antalet starter under ett enskilt år så dominerar klassen än mer eftersom att VOC-teamen i snitt tävlar flitigare än man gör i andra rallyklasser.

VOC Mekonomen Rally är också landets helt dominerande instegsklass i rally. Här har dagens svenska stjärnor som Jimmy Joge och Patrik Flodin, tidigare stjärnor som till exempel numera tv-profilen Jonas Kruse, racingstjärnor som Janne "Flash" Nilsson liksom Rally-VM aktuella norrmännen Henning Solberg och Mads Østberg inlett sina karriärer - bara för att nämna några av det mer namnkunniga slaget.

VOC, som då det bildades och fram till nu jobbat under tillnamnet Volvo Original, skapades av Carleric Johansson från Söderhamn som 2011 lämnade över huvudansvaret för klassen till Skellefteåparet Roger Fransson och Charlott Holmqvist, själva framgångsrikt tävlande i VOC sedan 2007.

Tekniskt är VOC Mekonomen Rally bakhjulsdrivna Volvo bilar som byggs om efter ett strikt reglemente. Bilarna i klassen är därför ytterst jämna vilket också är meningen då klassledningens ambition är att sätta förarens, CoDriverns och teamens prestation i centrum.

FAKTA OM MEKONOMEN

Mekonomen gör billlivet enklare. Genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Mekonomen är Nordens ledande bilservicekedja med egen grossistverksamhet, cirka 400 butiker och över 2 200 verkstäder vilka arbetar under Mekonomens varumärke.

I Mekonomens centrallager finns över 67 000 artiklar till 9 000 bilmodeller. Genom samarbete med avtalsleverantörer, som levererar direkt till butikerna, finns tillgång till ytterligare 500 000 produkter.