Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Toppnamn kryddar SM-sprinten

Enkla förutsättningar, snabbast vinner när Tractive Winter Sprint avgörs i Falun under SM-veckan den 26 januari. Blir det ungtuppen mot den etablerade toppföraren eller kan en dark horse blanda sig i striden om SM-guldet i Rallysprint vinter? Klart är att allt talar för en riktigt spännande tävling.

Intresset för att delta i Tractive Winter Sprint är stort. 71 ekipage anmälde sitt intresse för de 40 åtråvärda platserna. Efter att sex reserver också tagits ut skulle alltså 25 ekigpage gallras bort från anmälningslistan. Rallyutskottet, arrangörsklubben, förbundets sportchef och delar av SM-organisationen har slagit sina kloka huvuden ihop.

– Det är verkligen inte en uppgift vi tagit lätt på. Men vi enats och listan med startande ser riktigt bra ut, det blir en intressant tävling, säger Mats Jägerhult, SM-koordinator.

Nu är flera svenska toppförare klara för start och redan nu börjar förväntningarna stiga för flera av dem. För Pontus Tidemand är det bara en sak som räknas, vinst.

– Givetvis, vi är alla tävlingsmänniskor. Det finns ingen som inte kommer göra sitt bästa för att ta hem det nya SM-tecknet, säger Pontus Tidemand.

Han ser fram emot att få tävla mot Patrik Sandell på lika villkor.

– Det ska bli kul, vi har mötts på lika villkor i Norge 2010 och då blev det fajt och det kommer det säkert bli nu också. Vi har med oss två av världens bästa co-drivers med Ola Fløene som åker med mig och Emil Axelsson som åker med Patrik, säger Pontus Tidemand.

Sandell och Emil Axelsson har inte åkt ihop under de senaste åren men det ska inte innebära några problem.

– Vi känner ju varandra utan och innan så det kommer att fungera kanon från första metern, det vet jag, säger Patrik Sandell.

Patrik och Emil kommer till start i en Ford Fiesta WRC som de hyr av Mads Östberg. En riktigt konkurrenskraftig bil som mycket väl kan bli ett segervapen.

En annan intressant förare är Ramona Karlsson som nu hårdsatsar på SM i en Skoda Fabia WRC. Ingen svensk kvinna har tidigare kört WRC-bil i SM-sammanhang. Då hon ännu inte har testat bilen vet hon inte riktigt var hon står. Men humöret är på topp och hon ser fram emot SM-sprinten i Falun.

– Det känns verkligen skitkul. Det är ett bra initiativ att göra det här under SM-veckan tillsammans med alla andra sporter. Tävlingen har ett spännande upplägg som säkert blir nervpirrande, konkurrensen är också tuff, säger Ramona Karlsson.

På söndag testar hon WRC Skodan för första gången och sedan är det fullt fokus på Tractive Winter Sprint.

– Det här blir en perfekt start på säsongen. Det är blodigt allvar men samtidigt show. Den här tävlingen är otroligt bra för sporten, säger Ramona Karlsson.

Startlistan finns här! Startlista.pdf