Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallyt och KAK utvecklar Midnattssolsrallyt tillsammans

VM-tävlingen Rally Sweden vintertid och klassiska Midnattssolsrallyt på sommaren.

Det är vad Svenska Rallyt AB står inför 2013. Den sistnämnda tävlingen kommer Svenska Rallyt att arrangera i samarbete med Kungliga Automobilklubben, KAK, och med Per Carlsson som projektledare.

2006 återuppstod Midnattssolsrallyt, då som tävling för historiska bilar. Sedan dess har klassikern avgjorts varje år och intresset från både tävlande och publik har varit mycket stort.

– Det finns enorma utvecklingsmöjligheter kring Midnattssolsrallyt som evenemang. Utan större marknadsföring är tävlingen, sett till publikintresset, redan Sveriges största motorsportevenemang sommartid, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

I KAK är man nöjda med att få en ny samarbetspartner.

– Vårt samarbete med Svenska Rallyt är ett viktigt steg på vägen då vi vill utveckla Midnattssolsrallyt till ett internationellt evenemang inom historiskt rally, säger Philip von Mecklenburg, rallyansvarig styrelseledamot i KAK:s styrelse.

Även Per Carlsson, projektledare och ansvarig organisatör för tävlingen de sju senaste åren, ser positivt på den förändring det innebär med Svenska Rallyts medverkan.

– Att arbeta tillsammans med Svenska Rallyts VM-erfarna organisation kommer att bli ett lyft både för mig och för tävlingen. Målet är givetvis att med nytänkande ta Midnattssolsrallyt till en ny dimension, säger Carlsson.

Att ha Sveriges två största motorsportevenemang i samma bolag skapar många fördelar.

– Det ger synergieffekter, inte minst när det handlar om att bygga en stark organisation, säger Glenn Olsson.

VM-tävlingen Rally Sweden körs 7-10 februari. Tävlingsdagar för Midnattssolsrallyt 2013 blir 12-15 juni och tävlingen kommer troligtvis att avgöras i anrika rallytrakter i Värmland, Dalarna och Örebro Län. Huvudort är ännu inte utsedd.