Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Toni Gardemeister och Harri Rovanperä kör VOC i Finland!

Torsdag i julveckan var det presskonferens i Tammerfors inför VOC´s stora äventyr för säsongen - Castrol Rally Tampere 27 och 28 september.

Presskonferensen ägde rum redan så här länge innan rallyt går av stapeln.
Platsen var inne i planetariet i imponerande Näsinneula Tower, som också kommer att vara högkvarter för tävlingen med service och start-/ målramp samlat alldeles utanför. Konferensen var proffsigt ledd av Jukka Töyli känd från Eurosport och finska TV4. Med en samlad finsk motorpress på plats. Med representanter från Tammerfors stad. Representanter från rallyts alla större sponsorer. Kai Tarkiainen från finska förbundet som är kommunikationsansvarig för Finska Mästerskapen och dessutom tävlingsledare för finska VM-rallyt. Och med en rad prominenta rallypersonligheter i salongen.

Nästan alla detaljer för rallyt redan klara och på plats, även om mycket förstås är hemligt enligt rallyns regelverk.

- I det fina sällskapet var VOC ett viktigt inslag, berättar klassansvarig Roger Fransson. Vi fick mycket tid och uppmärksamhet, och intresset för oss måste vi säga var på topp. Vi fick mängder med intresserade och initierade frågor från församlingen.

Någon motsvarighet till VOC finns inte i Finland.

- Nej, vi finns inte i Finland ännu. Och inte någon annan klass av typen standradrallybil heller. Men, man vet aldrig vad framtiden kan tänkas innehålla.

Dagens BOMB var att man från finska arrangörens sida släppte två namn som ska köra VOC i tävlingen i inhyrda bilar från Sverige. Och, det är verkligen inte vilka namn som helst: Toni Gardemeister (som också var med på plats) och Harri Rovanperä.

- Jag tror inte dessa herrar behöver den minsta presentation, googlar man så faller man nästan av stolen. Toni körde fullt VM så sent som 2008, enstaka VM-start 2010 och full säsong i IRC 2011. Harri körde fullt VM senast 2006. Väldigt rutinerade och snabba herrar vi får besök av i vår Finlandstävling.

Den dubbla SverigeSerie deltävling som redan innan, med tio mil specialsträcka av högsta VM-klass i landet där rally närmast är att likna vid en religion, såg ut att vara något riktigt speceillt - har nu fått ytterligare en angenäm krydda i forma av gästförare av finaste slag.

Roger Fransson