Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Suzuki 1300 RallyCup mot 2013!

Så har då ytterligare ett år gått till ända. För Suzuki 1300 RallyCup ett mycket händelserikt sådant. Det här var t.ex första året i dess 26- åriga historia som Cupen drivits i föreningsform.

Det var även det första året som deltagarna i flertalet deltävlingar fick sina startavgifter betalda av särskilda Tävlingssponsorer. Generositeten stannade inte därvidlag, utan även fina priser vid varje deltävling samt ordentliga priser till i första hand ungdomarna erbjöds av godhjärtade bidragsgivare och tävlingsarrangörer.

Tävlingsmässigt så dominerades detta år av Fagerstakvartetten Niklas Pettersson/Tony Puumala och Martin Lundqvist/Christian Segerström.

Allt kom att avgöras i den sista deltävlingen där Nickes "KawaSukka" behagade stanna och Martin kunde defilera hem segern. Detsamma hade dock hänt med Martins bil tidigare under säsongen, så man kan säga att det jämnade ut sig. Bakom dem var kampen hård om platserna därefter och man kan glädjande konstatera att alla yngre deltagare har utvecklats oerhört. Att ta fram en motorsvag bil snabbt är en konst man som förare o Co-driver kan ha mycket nytta av i framtida tävlande med snabbare bilar.

Suzuki 1300 RallyCup har en särskild klass för utbildningsåkare (personer utan körkort och som redan från 16-års ålder får köra rally med en instruktör vid sin sida) eller ungdomsåkare som vi brukar kalla dem. Här var det flitigt tävlande Daniel Budin med pappa Göran Hammarström som tog hem segern före Andreas Andersson med pappa Tommy. Kanske Hörbyparet Andersson ändå tog hem inofficiella tävlingen om mest tillryggalagda resmil till o från tävlingarna. Båda dessa förare fortsätter 2013 i "stora" Cupen och ska nu försöka sig på konsten att köra med noter.

Sista deltävlingen kördes i Oktober då även föreningens verksamhetsår avslutades. I slutet november hölls ett välbesökt årsmöte i Rejmyre där i första hand Team Pelle Lundgren hade ordnat med lokaler och intressant guidning på glasbruket samt trevlig aktivitet efter middagen som Lindegården ( i Lindesberg!) frikostigt bjöd på.

Årsmötet innehöll inga sensationer och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Ordföranden Lars Jonsson omvaldes i ytterligare ett år, liksom kassören Brittmarie Ålund. Nyval blev det för ledamöterna och suppleanterna Victor Windahl, Tommy Andersson, Ola Strömberg, Christer Berg och Krister Morén.

Men visst fanns det nyheter. Största och viktigaste är nog att 1300 RallyCup till vintern ska köra på ett helt nytt vinterrallydäck framtaget av självaste Björn "Klisterlappen" Hagström. Just det, vi snackar LAPPI!

Varför frågar sig säkert några?
Jo för att Suzuki 1300 RallyCup vänder sig inte till Svenska Rallyeliten utan till dem som väljer denna sport utan att vilja lägga hundratusentals kronor på den. Cupens motto är som bekant "Mycket Rally för pengarna". Alltså, MEST för att det är kul men självklart tävling också. Vill någon åka med tätstegad låda och/eller "Öhlinare" så varsågod! ..men det kostar.. Både i pengar OCH Cupens unika procentpåslag som gör så att ingen som vill eller kan TVINGAS skaffa samma grejor för att hänga med. Unikt i rallySverige!

Tillbaka till vinterdäcken. Vintertävlingarnas absolut största utgift är vinterrallydäcken som ligger i storleksordningen 4.000kr st! 6 st är nog minimum om man står utan och skall köpa sig en ny omgång. 6 x 4 är 24. Alltså, 24 tusen för en omgång däck som faktiskt kan vara sönderkörda redan efter en tävling! Orimligt tycker vi i "MycketrallyförpengarnaCupen". Tillsammans med fler som har samma åsikter utanför Cupen så lyckades vi övertyga "Lappen" om att ta fram ett helt nytt däck med en helt ny, mer standardbetonad och framförallt billigare dubb och detta till HALVA priset av nuvarande vinterrallydäck! Sämre fäste? Javisst! Mindre vägslitage? Javisst! Men vi vet egentligen inte mycket alls om vad som väntar oss i 1300 RallyCup som kommer att agera föregångare, banbrytare och försökskaniner. Fungerar det på våra motorsvaga bilar så får vi se hur långt upp i skalorna det går att applicera. Hört talas om "Montedubb?" Inte mycket klagande från VMteamen där.

Med anledning av detta pilotförsök så har Tävlingskalendern förändrats en aning. Förutom 9 st deltävlingar totalt har ett par extra införlivats genom villiga arrangörer så vi kunnat forma en separat VinterCup. Allt för att få ut så mycket information om de nya däcken som möjligt, men förstås, även så mycket nöje som möjligt för dem som gillar köra rally mellan snövallar.

Suzuki 1300 RallyCup önskar alla medlemmar, arrangörer och sponsorer ett GOTT NYTT ÅR, så återkommer vi snart med info om vår första deltävling i Torsby MK's Finnskogsrally! Vintertävlingarna är enligt följande:

o 19/1 Finnskogsvalsen. Cup och VinterCup
o 27/1 Skutskärsratten. VinterCup OBS SÖNDAG!
o 2/2 Bergslagsrallyt. Cup och VinterCup
o 16/2 Tennstånkan. VinterCup
o 23/2 Dan Anderssons Minne. Cup och VinterCup


Ola Strömberg