Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tractive Winter Sprint snart här

Nu har rallyinslaget under SM-veckan i Falun tagit ytterligare ett steg mot verkligheten. Tävlingsinbjudan till Tractive Winter Sprint den 26 januari finns nu ute och anmälningarna har redan börjat trilla in.

Nu höjs temperaturen rejält i många verkstäder runt om i Sverige. Rally har tagit klivet in i SM-veckan och om bara en månad gäller det. Då ska två SM-guld i rallysprint delas ut.

Klockan elva den 26 januari 2013 startat första ekipaget i Tractive Winter Sprint. En rallyspecial med formen rallysprint som ingår i SM-veckan i Falun. En 6,5 kilometer lång sträcka körs tre gånger. Snabbaste tiden på SS1 alternativt SS2 avgör startordningen på SS3 som även är final. I finalen som är direkt avgörande för slutplaceringen startar snabbaste ekipaget sist.

Sammanlagt 40 tävlande

Tävlingens högkvarter samt start och mål och serviceplats kommer att vara förlagt till Lugnets skidstadion i Falun.
Tractive Winter Sprint är öppen för A- och B-förare med gällande licens för 2013. Antalet deltagare är bestämt till 40 stycken och det är rallyutskottet och SM-gruppen som ansvarar för eventuell gallring.

Bilarna delas upp i två bilklasser, 2WD och 4WD. SM-medaljer kommer att delas ut till ettan, tvåan och trean i respektive klass.

Tävlingssträckan kommer att offentliggöras tävlingsdagen klockan 07.00. Före starten klockan 11.01 kommer sträckan att rekognoseras av deltagarna.

Tävlingsarrangör är SMK Dala Falun och tävlingsledare är Fredrik Wikström.

Mer information om tävlingen finns i inbjudan som finns länkad här.