Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik och Maria segrare i Rally MoHe

Patrik Sandell och Maria Andersson höll för favorittrycket och vann Rally MoHe, som var den avslutande deltävlingen i det kinesiska rallymästerkapet.

– Vi har haft en kanontävling. Allt har fungerat perfekt, teamet har jobbat bra, Maria har varit exemplarisk och även jag skötte mig, säger Patrik Sandell med ett skratt.

Svenskarna tog ledningen redan under den inledande superspecialen i fredags. En ledning de sedan utökade successivt under helgen och de vann söndagens samtliga tre sträckor.

– Otroligt skönt att avsluta säsongen högst upp på prispallen. Vi har haft en lite strulig säsong med mycket tekniska problem, och då är det skönt att visa att vi är med i toppen när när allt fungerar, säger Patrik.

Segermarginalen till tvåan Xujun blev till slut två och en halv minut. Engelsmannen David Higgins, som svenskarna såg som den farligaste konkurrenten tvingades bryta under söndagen, men var inte med i tätstriden då.

– Patrik har kört riktigt bra i helgen, men det har varit så kallt. För Patrik har det gått bra eftersom han är jämtlänning och dessutom får röra på sig hela tiden i bilen. Men för mig som sitter still har det varit värre. Men vad gör den en dag som denna då vi får kliva högst upp på pallen, säger co-drivern Maria Andersson.

Nu väntar två hektiska månader innan nästa säsong drar igång. Det är mycket som skall förberedas och många sponsormöten inplanterade för Patrik och Sweden World Rally Team. I andra delen av december hoppas Patrik kunna presentera vad han ska köra under nästa år.

– Till dess vill jag skicka ett tack alla som följt och stöttat oss under året, och ett extra stort tack till våra partners, avslutar Patrik.