Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell segertippad inför Kina-finalen

I morgon fredag startar Rally MoHe, som är finaltävlingen i det kinesiska rallymästerskapet. Tävlingen körs på snö och Patrik Sandell är förhandstippad som favorit till segern.

Patrik och hans co-driver Maria Andersson har sedan i måndags varit på plats i staden MoHe, som ligger i norra Kina precis på gränsen till Ryssland. Under tisdagen och onsdagen genomförde de test tillsammans med svenska Öhlins, där man ställt in bilen för de vinterförhållanden som råder.

– Här är det riktig vinter kan jag lova. Vi har inte haft en grad varmare än –20 än så länge, men man börjar vänja sig. Klart jag är van vid kyla hemifrån, men inte så här tidigt på året, säger Patrik Sandell.

– Vi har genomfört två riktigt bra testdagar tillsammans med Bert från Öhlins. Bilen känns kanon och jag är laddad till tusen, avslutar Patrik.

Tävlingen startar under fredag med en superspecial inne i MoHe. Därefter är det två fullspäckade dagar av bilkörning, med totalt 15 mil fördelat på 8 specialsträckor, innan segraren i Rally MoHe 2013 kan utses.