Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Det blir Rally under SM-veckan i Falun 2013

Under torsdagen blev det klart att Rally åter blir en av sporterna i SM-veckan sista helgen i januari. Det är Bergvik Skog som går in och upplåter en vägsträcka till SMK Dala och Svenska Bilsportförbundet.

Som vi berättat tidigare satte Fortifikationsverket stopp för deltagande i SM-veckan helgen den 26-27 januari genom att inte låna ut en 5,4 kilometer lång vägsträcka som behövdes för att kunna genomföra arrangemanget intill Lugnets skidstadion.

Nu finns alltså en annan vägsträcka cirka en mil från skidstadion som Bergvik Skog upplåter. Det blir fortfarande stadion som blir bas även för Sprint-SM i rally med service och startramp.

Planeringsarbetet och förberedelserna inför sprint-SM fortsätter och Maria Andersson sportchef på Svenska Bilsportförbundet berättar:

- Vi håller just nu på att sy ihop alla trådar igen och kommer inom kort återkomma med tävlingsdag och program för arrangemanget. En annan spännande lösning är att vi kommer underlätta för publiken genom att anordna transporter med bussar till och från sträckan.

Maria Andersson