Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sarrinen vann "natta"

Når nu bil och chaufför var i harmoni var ingen som kunde hindra jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna från att vinna Kamasa-Marknadsnatta. Inte ens den artonfaldige svenske mästaren Mats Jonsson kunde hindra mjölbyföraren. Jari satte upp ett högt tempo direkt och 3,1 sekunder före på inledningssträckan av fyra stycken. Av bara farten så vann även Jari de tre resterande sträckorna och segermarginalen skrevs till 18,6 sekunder till slut.

- Äntligen höll det var Jaris kommentar efteråt som nu börjar lita på bilen mer och mer. Mats kom och gratulerade till segern men man vill helst vinna när man tävlar. Nu blir vila tills vintertävlingarna kommer igång kommenterade värmlänningen efteråt.

Jari tackade Mats för att han servat kopplingen på hans bil till Våstra Östergötlands MK:s finaltävling i Svenska Rallycupen. Båda diskuterade sträckorna i tävlingen och de överens att sträcka tre var riktigt förädiskt hal visa bitar och att sista sträckan var den häftigaste i tävlingen.

Vinnaren i rallycupen Joakim Grahn, Simrishamns MK höll jämna steg med dessa tre på inledande bitarna.
Avslutningsträckan blev ett tapp med över fem sekunder till toppduon och vid målgång 25,8 sekunder upp till Jari och 7,2 till Mats.

Volvodominans i 2wd
Skillingaryds Christopher Zeijlon började Marknadsnatta bra men hade svacka på andra sträckan där han tappade tiotalet sekunder. Då bestämde sig ekipaget för att ge allt på tredje och det gjorde man för vid målgången på sträckan skakade båda benen chauffören. Sträckan var förädisk och jag hade tur flera gånger. De lugna ner lite grand till avslutningssträckan som man tidsmässigt delade med tvåan i klassen Rickie Borgström,Osby MK. Båda rattar var sin Volvo 240. Segermarginalen för Christoopher blev 2 sekunder.

Favoriten i klassen Tobias Söderqwist i i sin Toyota blev trea slagen med bara 4 sekunders marginal av ettan. I frånvaro av Jimmy Olssons framfart i rallyskogen så gjorde hans klubbkompis Kaj Banck en kanon- körning och vann B 2wd 4,2 sekunder före Norrköpings Joakim Larsson även dessa två i var sin Volvo.

Ungdomsframgång
Med sartnummer ett visar MK Kindas Henrik Johansson att tillhör toppen. Nu vann han ungdomsklassen med knappa minuten nföre sin brror Victor i Marknadsnatta. Med den sluttid han fick hade han placerat sig som femma i Volvo Originalgänget.