Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska mästaren kör Marknadsnatta

Nu är det dags för den populära tävlingen Kamasa-Marknadsnatta med Västra Östergötlands MK som arrangör. I år ingår som finaltävling i Svenska Rallycupen.

Trots att vissa klasser är klara är det ett intressant startfält som kommer att beträda fyra sträckor som mäter dryga tre mil.

Först ut i tävlingen från skolan i Skänninge centrum kommer de "framtida rallystjärnorna" att starta. Efter ungdomarna kommer elitförarna att bege sig och här får SM-mästarren Mats Jonsson, Forshaga i sin beprövade Ford vara favorit. Han lär få det svettigt för Mjölbys Jari Saarinen vill vara med liksom Ingemar Svensson, Flens MS i tävlingens värstingbil nämligen en Ford Fiesta WRC. Skåningen Joachim Grahn tillsammans med Gruvrundans segerherre Eric Johansson, Nyköping vill säkert också vara med och störa Mats när det gäller totalsegerrn.

I den tvåhjulsdrivna klassen kommer Tobias Söderqvist AMF Årsunda vara favorit med sin Toyota vilket han debuterade med Marknadsnatta för ett antalm år sedan. Kinds Kristian Johansson som vann East Sweden Rallys 2wd klass lär bli ett riktigt hot med sin Opel Corsa.. Tävlingen startar tidig middagstid och sedan har en körtid på cirka fyra timmar innan de når målet i Skänninge igen om de nu går bra för dem.

PS Kamasa Marknadsnatta startar 11.00 Målgång cirka strax efter 15.00