Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Intressant finalpremiär väntar i Svenska Rallycupen.

Efter ett premiärår med succestatus, skall nu Svenska Rallycupen avgöras på luriga Östgötavägar.

Vä.Östergötlands Motorklubb med säte i Skänninge, står som värd för SRC-finalen med sin klassiska Marknadsnatta, som med fyra luriga sträckor om drygt 3 mil och som skall avgöra cupen med en ny giv och extra krydda med "Power Stage" som ger 5-3-1 extra cuppoäng på sista sträckan, och att förarna även att tvingas plocka bort poäng då bara 6 av 7 tävlingar räknas i slutresultatet. Så hur är det, kan man köra på säkerhet eller måste man ladda fullt på "Power Stage".

Kommer att bli en grymt spännande sträcka, där arrangören satsat på "Live-resultat" för hela tävlingen på webben, skall vi gissa att många tävlingsteam sitter som klistrade vid sin smartphone under tävlingen och räknar poäng på alla fingrar.

I några klasser är segraren klar, men där bakom är kampen stenhård. Blir det Jansson eller Johansson i 4WD, Larsson eller Zeijlon i A2WD.

B/C2WD är värsta getingboet där fyra förare slåss om segern, Kaj Banck har ett bra utgångsläge, men en miss kan resultera i en plats utanför prispallen.

Likaså är det helt öppet i VOC-klassen där hela sex stycken slåss om den slutliga cupsegern då det är möjligt att maximalt plocka hem 23 poäng (15p. för seger, 3p. i startbonus och max 5p. via Power Stage), kommer att bli sjukt spännande!

Wärn och Nensén slås om silver o brons i GrE, 3x Volvo 240 slåss om pallplatserna i AppK-klassen där segern dock är hemma för Westlund.

Sist men viktigast, våra Ungdomsrallyåkare som går ut först från Rosenlundsskolan i Skänninge som är starto målplats, de ger sig iväg kl.11, och där är det tre stycken unga killar som slåss om silver och bronsplatsen sedan Henrik Johansson säkrat segern.

På Lördag presenteras också en efterlängtad Tävlingskalender för Svenska Rallycupen 2013, sju stora grustävlingar väntar på att offentliggöras.

Väl mött i Skänninge på Lördag, till en fullmatad rallydag med många extremt hårda cupkamper i Svenska Rallycupen och där den slutliga prisutdelningen sker under eftermiddagen/kvällen.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se - där även aktuell cupställning inför finalen finns. Även "Facebook-sida": www.facebook.com/SvenskaRallycupen

Svenska Rallycupen

Crister Nystrand