Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patriks Rallyteam - SM final i Köping

Patrik, Jesper och hela teamet kom taggade till Köping, det var seger som gällde. SS1 gick lite trögt - 2 sekunder tappade - men redan på SS2 hade tempot skruvats upp ett snäpp till.

Efter nattvilan gick Patrik och Jesper ut som 12:e tävlingsekipage. Direkt på lördagmorgonen var Patrik på hugget och hade en kanontid, Robin Friberg måste ha flugit fram för han var totalsnabbast och 6 sekunder före Patrik som var klasstvåa efter ett tillbud när de tillfälligt hade alla fyra hjulen utanför vägen på fyrans växel. Just då var Patrik tvåa i klassen. Tyvärr hittade både Patrik och Robin samma sten på SS4 och punkterade. Inga synliga skador på däcket men det hade krupit av fälgen på insidan.
Nog var det lite nervöst när det inte kom upp några mellantider på varken Patrik och Jesper eller Robin och Stefan, dess bättre inga skador på bilarna.
Hade Patrik varit lite våldsammare och genat hårdare i svängen hade han kanske undvikit den punkteringen men hans städade körning och Patrik och Jespers noggrannhet med noterna har sparat dem många punkteringar tidigare över åren. Ingen hade den stenen med i sina noter så gissningsvis var det många som laddade/genade hårt för Pirellidäcken är stenhårda i sidorna.

SS5 blev et Waterloo för många tävlande. Det var tyvärr rätt mycket totalskrot spritt längs hela sträckan enligt domaren som åkte sträckan efter de tävlande. Sträckan är krävande med mycket tempoväxlingar och olika vägkaraktärer, men ingen hördes klaga på sträckan eller tävlingen som helhet. Tempot höjs lite extra i en SM-final.

När man tittar på statistiken över brutna och ser att 35 av 76 startande i SM klassen och att totalt 48 av 116 startande bröt om vi räknar samman även Tjej-RM och Guttesnurren - 31 bröt med tekniska problem och 17 efter avåkning om man läser på www.resultatservice.com så inser man att det var tufft därute.

Kvällen avlutades i dur där först Jimmy Joge bjöd på (Norrlands) guld-öl och där sedan Patrik och Jesper fick ta emot första priset för andra året i rad i Mitsubishi Challenge Cup och till sist under stående ovationer fick sina så hett eftertraktade guldmedaljer.

Nu återstår finalen i SydSvenska RallyCupen 27 oktober och sedan börjar jobbet med att förbereda sig för 2013 säsongen.

Patriksrallyteam
www.patriksrallyteam.com