Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

LRS Rallyeam - Kolsvarundan

Nu är SM året avslutat. I bästa tänkbara höstväder gästade rallycirkusen Köping för final.

LRS Rallyteam var på plats och riktigt laddade för att avsluta året starkt. Vi var väl förberedda genom frekvent tävlande och många timmar i garaget. Allt började riktigt bra med en kanontid på första sträckan endast några sekunder efter den absoluta eliten. Nästa sträcka var i mörker och här hade vi lite problem både med ryckig körning och notmissar.

Vi gick till nattvila nöjda och superladdade för nästa etapp. Vägkaraktären på lördagen var snabbare och vägar som verkligen passar oss. Vi gick ut i ett riktigt bra tempo, kanske lite väl högt då vi efter ca tre kilometer gjorde en fullfartsnurrning. Efter det taggade jag av lite i körningen men upplevde ändå att bilen flöt oroligt på vägen. Vi var nära kanterna hela tiden och tillslut i en snabb högerkurva flöt vi ut och slog i en sten. Vi kom vidare med hjärtat i halsgropen men tyvärr tog stenen illa och skadade bakvagnen. Bilen blev efter det i princip okörbar i tävlingstempo och då det var två långa sträckor kvar innan service beslutade vi att bryta.

När vi summerar året kan det se aningens dystert ut med brutna race och mycket tekniskt strul. Nu väljer vi istället att plocka med oss ljuspunkter som 2a platsen i Sandviken, topptiderna i Uppsala och sättet vi utvecklats som team. Vi vet vad vi kan och måste nu hitta receptet på hur vi ska visa det.

Vi kommer börja med att plocka ner bilen till sista skruv. Totalgenomgång av elsystem blästring och målning av kaross, utveckling av både bromsar och transmission listan är lååång. Det här kommer både ta tid och kosta pengar, beroendes på var avtal och möten landar i höst med våra partners kan det förstnämnda variera. Det vi vet är att vi nästa gång på startlinjen i SM sammanhang kan säga att vi gjort absolut allt vi kan för att förbereda oss på bästa tänkbara sätt.

Med det sanslöst proffsiga gäng som kommer jobba med bilen under hösten/vintern så kommer vi bli riktigt farliga framöver. Tack; Martin, Jocke, Fredde, Tobbe, Sebastian och Simon för att ni valt LRS som Ert team!