Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist bröt finalen i Rally-SM

Nu är Rally-SM slut för året. Mikael Lindqvist från Norrköping har i år byggt en ny bil som han tävlar med i Rally-SM. Första året med en ny bil är alltid svårt. Lindqvist har hela tiden haft siktet inställt på att det är 2013 som allt ska fungera som det är tänkt.

- Det är inte lätt att börja med en ny bil. Den här Mitsubishin är t ex mycket tyngre än den Ford vi körde tidigare så nu gäller det att planera körningen på annat sätt. Jag tycker att vi har gjort framsteg i varje tävling vi har kört, säger Mikael Lindqvist.

I Kolsvarundan låg Lindqvist på fjärde plats efter fyra sträckor. Han hade hela tiden jobbat sig uppåt i resultatlistan. Tyvärr bröt de i slutet av den 22 kilometer långa femte sträckan.

- Jag missbedömde hastigheten in i en sväng och ett bakhjul slog i en sten som låg i diket. Tyvärr lossnade hjulet och vi blev stående inne på sträckan. Det känns riktigt tråkigt att behöva bryta, men nu kände jag att vi har hittat rätt med inställningarna på bilen och att vi hänger med de i toppen, säger Mikael Lindqvist.

Redan nu börjar förberedelserna inför 2013, så att allt ska vara på topp när Rally-SM börjar med sina vintertävlingar.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se?

Urban Andersson