Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Totalseger för Kent och Björn i Guttasnurren

I helgen kördes finalen i Rally SM i Köping. För de som inte hade möjligheten att åka en hel SM deltävling så fanns istället möjligheten att köra en av SMs tre etapper i form av tävlingen Guttasnurren.

Den möjligheten tog Kent Persson tillsammans med co-driver Björn Nilsson men teamet får problem. Redan på första sträckan slår de i en sten och något händer med bromsarna på höger framhjul. Efter målet på sträckan rinner det olja från framhjulet. Tiden var bra, totalsnabbast med god marginal.

- Där trodde vi att det var färdigkört. På bara några kilometer så hade vi tappat halva bromsvätskebehållaren så med större delen av tävlingen kvar så kommer aldrig oljan att räcka, berättar Kent.

Där hade nog de flesta gett upp men Kent och Björn bestämmer sig att fortsätta. Bromsarna känns konstiga men funkar och för att ransonera bromsvätskan används bara bromsarna när det verkligen behövs. Taktiken funkar, det går inte lika fort utan på andra sträckan räcker tiden "bara" till en andraplats totalt.

När de kollar oljenivån inför tredje och sista sträckan så har den inte sjunkigt så mycket som förväntat så på sista sträckan verkar det finnas marginal till att använda bromsarna mer. Det går lite avvaktande på det tekniskt tuffare partierna men tempot finns där och de tar ytterligare en sträckseger. När de kollar oljenivån har den knappt sjunkit alls sen sträckan innan.

- Jag har kört rally i bra många år och haft många skumma fel men det här tar priset! Det verkade helt omöjligt att ta sig genom tävlingen men på något sätt har det självläkt, i alla fall till viss del. Ska bli intressant och se vad det är som hänt när vi rivit ner bilen. Riktigt bra jobbat av Björn att åka med där, tror nästan inte att jag hade ställt upp på det själv! säger Kent och skrattar.

Kent och Björn tog totalsegern i tävlingen men 37 sekunders marginal. För Kent är det nu en veckas vila innan final i ER Cup med långloppsteamet Flying Fellows.

Kompletta resultat finns på http://www.resultatservice.se/rally/2012/kolsva/index.html

KP Motorsport