Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Finsk stjärna i SM-ledning efter dag ett

Efter fredagens två sträckor av Kolsvarundan är det Esapekka Lappi som leder tävlingen 3,7 sekunder före Per-Arne Sääv. Robin Friberg i klassen Otrimmat 4WD ligger trea totalt.

Den finske rallyföraren Esapekka Lappi som kom till den sista deltävlingen i Rally-SM som en inhoppare för Pontus Tidemand visade sig direkt vara en värdig ersättare. Efter två sträckor leder han nu tävlingen 3,7 sekunder före Per-Arne Sääv. Efter första sträckan ledde Lappi med 2,5 sekunder före Mats Jonsson.

– Det var väldigt halt på grund av lösgrus. De sista kilometrarna var något bättre men det var fortfarande halt. Men det var en bra start. Jag trodde inte att jag skulle komma in i farten så snabbt men det gick faktiskt riktigt bra, säger Esapekka Lappi.

Pelle Sääv kom inte till start i den Skoda S2000 som han brukar köra då motorn varit på renovering. Han kom i stället i en Ford Focus WRC och han höll inte igen.

– Jag är jättenöjd. Det är helt annorlunda att köra en sådan här bil jämfört med en Super2000-bil. Det kändes jättebra men jag tror vi kan skruva lite till på stötdämpare och fjädrar så vi får till den lite till, säger Sääv.

I Trimmat 2WD är det Johan Holmberg som just nu har SM-guldet trots att han bara ligger femma i klassen. Leder tävlingen gör Leif Peterson 1,6 sekunder före Tobias Söderqvist. Trea ligger Johan Carlsson som i nuläget har SM-silvret i klassen.

I Otrimmat 2WD har Mattias Jirveluis just nu ett bra grepp om SM-guldet i klassen. Han ligger tvåa efter Victor Henriksson i tävlingen. Jonas Olsson som leder klassen inför tävlingen har inte fått upp farten alls och han ligger bara åtta i klassen efter fredagens två sträckor.

Totalt efter SS2:
1. Esapekka Lappi, 6.08,8
2. Per-Arne Sääv, +6,3
3. Robin Friberg, +8,4
4. Mats Jonsson, +9,9
5. Jocke Nyman, +11,3