Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist kör finalen i Rally-SM

När det nu är dags för den sista deltävlingen i årets Rally-SM gör Mikael Lindqvist från Norrköping sin fjärde start i Rally-SM med den nya bilen. Det har hela tiden gått bättre och bättre och nu i den förra deltävlingen kom Lindqvist på en femte plats.

- Vi har hela tiden tagit små steg framåt under året och jag tycker att vi börjar hitta rätt. Vi har fortfarande långt kvar innan vi kan köra i samma tempo som de bästa, men vi närmar oss. Vi var snabbast på sista sträckan i förra deltävlingen i Linköping och det var en skön bekräftelse på att farten finns där, säger Mikael Lindqvist.

Det är Köping och tävlingen Kolsvarundan som kommer att avsluta årets Rally-SM. Det blir en tävling som sträcker sig över två dagar. Starten sker med två sträckor på fredag och sedan en lång lördag med sex sträckor. Totalt kommer 11 mil specialsträckor att köras. Senast Kolsvarundan ingick i Rally-SM var 2009, då körde Mikael Lindqvist en Ford Focus WRC och kom tvåa i tävlingen endast slagen av VM-stjärnan PG Andersson.

- Jag tror inte vi kommer två i årets Kolsvarunda men vi siktar på att komma bland de tre bästa i otrimmat 4wd. Jag tycker det känns som en rimlig målsättning så här mot slutet av säsongen när vi har fått känna på bilen i några tävlingar, avslutar Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se