Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Daniel Lundberg - East Sweden Rally

Långa uppehåll är både bra och dåliga. Bra därför att man blir så otroligt sugen på att köra, träffa rallyvänner och känna den där speciella atmosfären som det är på rally. Dåligt därför man tappar tempo och rutin.

Vi försökte lösa det sistnämnda med att åka en ”uppvärmningstävling” helgen innan i Askersund. Det gick bättre och bättre och mot slutet var känslan i bilen riktigt bra. Vi var nu redo för SM i Linköping.

Vi åkte mot Linköping redan torsdag lunch för administrativ kontroll och notskrivning. Tävlingen började på fredagseftermiddagen med en sträcka i centrala Linköping.

På första ”riktiga sträckan” var det otroligt halt och jag hade svårt att få in ett bra flyt, tiden var helt ok men jag kände mig inte nöjd. Sträckan efter gick bättre och det var ett helt annat fäste. Tempot var godkänt men jag ville lite till så i starten på SS4 var jag ordentligt laddad.

Vi han knappt ur startgroparna innan bilen bara stannade. Efter lite snabb felsökning provade jag att tvångsköra bensinpumpen och då startade bilen. Vi åkte klart sträckan men bestämde oss för att bryta. Levererar pumpen inte rätt tryck riskerar man stora skador på motorn och det har vi helt enkelt inte råd med en gång till.

Efter det snöpliga slutet är vi i LRS Rallyteam mer laddade på framgång än nånsin, vi kommer nu åka frekvent och se till att bilen är i topptrim inför SM finalen i Köping första helgen i oktober.

Jag vill också passa på att välkomna Simon till LRS Rallyteam. Simon har erfarenhet av motorsport via folkrace och jobbar till vardags som lastbilsmekaniker. Simon kommer vara mekaniker i det starka service teamet.

Daniel Lundberg