Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Avgörs SM-striden i Linköping

14 - 15 september går East Sweden Rally av stapeln i Linköping. Även om det teoretiskt finns sex kandidater till SM-guldet i Otrimmat 4WD kommer nog striden att huvudsakligen stå mellan Jimmy Joge och Patrik Johansson där Patrik har det bättre utgångsläget.

I South Swedish Rally i Tingsryd hade Patrik och Jimmy en sekundstrid tills punkteringar avgjorde till Patriks fördel. I Västrallyt i Trollhättan varade sekundstriden hela tävlingen ut där Jimmy till slut vann med 2,2 sekunder efter nästan en timmes intensiv tävling på kalasfina vägar.

Patrik och hans team har haft en ordentlig genomgång av bilen för att inget skall fallera i tävlingen. Efter Trollhättan har Jesper laddat upp med att vinna två totalsegrar tillsammans med "Stoffe" Nilsson - Vimmerby och TV-svängen.

Räkna med att Jimmy och John är minst lika laddade så vi kan se fram emot en knallhård duell mellan Patrik och Jimmy där också Jeppes och Johns noter kommer att vara betydelsefulla för utgången av tävlingen.

En andraplats för Patrik och Jeppe i Linköping eller Köping säkrar SM-guldet så det kommer säkert att satsas för fullt i Östgötaskogarna. Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad under tävlingen, www.patriksrallyteam.com så besök gärna hemsidan fredag och lördag för att följa sekundstriden.

SM-ställningen efter 4 av 6 tävlingar, de 5 bästa räknas

Patrik Johansson 52
Jimmy Joge 32
Martin Berglund 29
Mats Thorzelius 28
Robin Friberg 27
Thomas Thunström 24

Mats Thorzelius är inte anmäld till ESR och är därmed borta från guldstriden.

Anders Wiktorsson