Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

East Sweden Rally på hemmaplan för Pelle Sääv

- Jag siktar högt i den här tävlingen, nu är det min tur att vinna, säger Pelle Sääv.

Rallytävlingen som Sääv vill vinna är den näst sista deltävlingen i årets Rally-SM. Han har under året visat att han har kapaciteten för att vinna en tävling i Rally-SM, två gånger har Sääv varit i ledning men båda gångerna har han fallit vid målsnöret.

East Sweden Rally har 13 specialsträckor som total mäter ca nio mil. Start och mål av East Sweden Rally kommer att vara i Linköping. HQ och presscenter är placerat i Cloetta Center och serviceplatsen blir på parkeringen i direkt anslutning till anläggningen.

Tävlingens första sträcka startar på fredagen utanför Cloetta Center. Det blir en riktig publiksträcka där arrangören förväntar sig mycket publik. Den sträckan körs ytterligare en gång under lördagen vid lunchtid.

Årets bana innehåller tre olika slingor av specialsträckor. Under fredagen körs fem sträckor och de två lördagsetapperna innehåller totalt åtta sträckor.

Pelle Sääv bröt efter en lätt avåkning den förra deltävlingen i Rally-SM som i mitten av augusti avgjordes i Trollhättan. Bilen har snabbt reparerats och är nu igen i nyskick.

- Jag har världens bästa mekaniker, redan på kvällen när vi kom hem från Trollhättan började grabbarna arbetet med att få bilen klar till ESR. Nu vill jag bjuda tillbaka med ett riktigt bra resultat i helgen, varför inte en seger, avslutar Sääv.

Hålltider
Fredag 14 september
17.30 Start SS1 vid Cloetta Center
21.20 Första bil till service vid Cloetta Center

Lördag 15 september
09.05 Start SS6
11.20 Första bil till service vid Cloetta Center
16.35 Målgång vid Cloetta Center

Följ oss på vår hemsida www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson