Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally SM till helgen för Mikael Lindqvist

Mikael Lindqvist från Norrköping gör sig nu redo för att starta sin tredje deltävling i Rally-SM med nya bilen. Lindqvist körde nyligen en mindre tävling i Eskilstuna som uppvärmning och test inför East Sweden Rally.

- Det fungerar bättre och bättre ju fler tävlingar jag kör. Senast i Eskilstuna kom vi på fjärde plats så allt går åt rätt håll, säger Mikael Lindqvist.

East Sweden Rally avgörs under helgen runt Linköping. Banan har 13 specialsträckor som total mäter ca nio mil. Start och mål av East Sweden Rally kommer att vara i Linköping. HQ och presscenter är placerat i Cloetta Center och serviceplatsen blir på parkeringen i direkt anslutning till anläggningen.

Tävlingens första sträcka startar på fredagen utanför Cloetta Center. Det blir en riktig publiksträcka där arrangören förväntar sig mycket publik. Den sträckan körs ytterligare en gång under lördagen vid lunchtid.

Årets bana innehåller tre olika slingor av specialsträckor. Under fredagen körs fem sträckor och lördagsetappen innehåller åtta sträckor.

I den förra deltävlingen av Rally-SM, som avgjordes i Trollhättan, fastnade Lindqvist i ett dike tidigt i tävlingen. Bilen tog ingen skada men tyvärr var det inga åskådare i närheten som kunde hjälpa till att få upp bilen på vägen så de fick tyvärr bryta tävlingen i ett tidigt skede.

- Det var synd att vi blev tvungna att bryta Västrallyt så tidigt. Vi behöver all körträning vi kan få i bilen. Det känns väldigt inspirerande att få köra på hemmaplan, när dessutom den första sträckan på fredagen direktsänds på tv och internet blir det extra kul, säger Mikael Lindqvist.

Urban Andersson