Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

East Sweden Rally femte deltävlingen i Rally-SM 14-15 september

Det blev till slut hela 71 ekipage som kommer att göra upp om segern i årets East Sweden Rally.

Hela 18 förare från Östergötland tar chansen att mäta sina krafter mot den svenska eliten. Den östgöte som i år började bäst i Rally-SM är Pelle Sääv från Linköping. På de tre första tävlingarna var Sääv tvåa två gånger och trea en gång. När sedan Sääv bröt i den förra deltävlingen visade Tjällmos Jimmy Joge att det finns fler Östgötar som kan vinna en deltävling i Rally-SM. Joge kom på andra plats i Västrallyt endast slagen av Sveriges nya stjärna i rally, blott 21 årige Pontus Tidemand från Charlottenberg i nordvästra Värmland.

Det var ju Tidemand som inte bara vann East Sweden Rally förra året utan han blev även Svensk mästare för första gången.

- Vi vann East Sweden Rally förra året och jag kommer att gå för seger den här gången också. Jag trivdes i Linköping förra året och jag tror det kommer att bli en riktigt bra tävling och ett proffsigt arrangemang. Det är alltid inspirerande när en sträcka går så centralt som den första publiksträckan gör, säger Pontus Tidemand.

Publiksträckan som Tidemand längtar till startar fredagen den 14 september klockan 17.30 vid Cloetta Center. Tävlingsledningen uppmanar publiken att komma i god tid då de förväntar sig mycket publik.

Urban Andersson
Pressvärd