Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kenneth Hansen tog SM-brons

Kenneth Hansen dammade av hjälmen och gjorde ett inhopp i rallycrossen igen efter ett års frånvaro. Takterna satt i och efter en rattrostig inledning var den ”gamle” Hansen tillbaka lagom till A-finaldags av SM-finalen på Kinnekulle Ring. Med allt snabbare varvtider i sin Citroen DS3 satte Kenneth press på konkurrenterna och med vass och Zlatan-oberäknelig körning knep han tredjeplatsen och ett SM-brons.

- Det tog ett tag att komma in i känslan igen, berättar Kenneth. När den väl infann sig var det riktigt roligt, men jag hade antagit den har utmaningen med siktet inställt på seger, så lite svider det allt.

Johan Larsson, som gjorde SuperCar-premiär i Hansen Motorsports XGames vinnande Citroen DS3, skötte sig över förväntan. En tredje tid på kvalet visade hans potential, men punktering i finalen grusade vägen framåt och han slutade femma. Vann gjorde Peter Hedström före Stig-Olof ”Stecka” Walfridson.

De andra två Hansen Motorsport-förarna, Erik Färén med en Citroen C2 i Super 1600 och Kevin Hansen i en Citroen DS3-JRX, vann sina respektive klasser.

SM-finalen på Kinnekulle Ring blev det bästa arrangemanget på flera år för Götenes Motorklubb. Publiken strömmade till i tusental och läktarna var återigen fulla.

- Det här blev precis den publikfest vi hade hoppats på, kommenterar tävlingsledaren Erik Hansen. Vi är i ett återuppbyggnadsskede med rallycrossen i Sverige och med ny energi i både tävlingsledning och i funktionärsleden har helgens tävling varit den kick-start vi behövde.

Susann Hansen