Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stoffe Nilsson kan bli historisk i helgens TV-Svängen.

Hässleholms stora rallystjärna Stoffe Nilsson har chansen att bli historisk på lördag om han kniper sin fjärde raka seger i SMK Hörbys klassiska TV-Svängen.
I år är det 48: gången som tävlingen körs och Stoffe har redan nu fyra segrar, den första redan 2007 men "bara" tre i rad. Lyckas det för Stoffe som genrepade med seger i förra helgens deltävling i Sydsvenska Rallycupen får han fem vinster. Därmed tangerar han vinnarsviten för tävlingens meste segrare sedan starten 1965, SMK Hörbys egen Bengt-Göran Bergström med sista segern för femton år sedan.

Ifjol tog Stoffe Nilsson med fru Anna i högerstolen sin tredje raka seger i TV-Svängen. På lördag kan han bli historisk genom fyra segrar i följd.

Redan inför TV-Svängen har Stoffe säkrat DM-guldet och leder även klassen i Sydsvenska Rallycupen där lördagens främste utmanare, Åke Jacobsson från Emådalen ligger tvåa. Hässleholmaren har dock över hundra poäng tillgodo så det ska mycket till för att Stoffe ska missa "the doubble".

I den trimmade 2WD-klassen utmanar hemmaförarna Joachim Kristiansson och Tord Johansson den småländska trion, Kjell Fransson, Mattis Olsson och Daniel Halldén. Både Tord och Joacim jagar även DM-guldet, tvåa respektive trea bakom ledande Simrishamnaren Joakim Nilsson.

En riktig segermaskin har SMK Hörby i Jim Nilsson som inte bara leder DM-klassen före klubbkompisen Ola Wingren, samma sak i B-förarcupen men där är Ola "bara" trea och dessutom ligger Jim tvåa i stentuffa Sydsvenska Rallycupens Volvo Originalklass.
Trots att Jim bara kör i B-klassen, den näst högsta har han under året utmanat och vunnit över många A-förare. I helgen är siktet enbart inställt på seger, tvåan är "the first looser"…

Rena segermaskinen är arrangörsklubbens Jim Nilsson som både leder DM-klassen och B-Förarcupen med sin Volvo 940..


En annan Hörbyåkare som jagar seger är C-föraren Tom Kristensson, tvåa i C-förarcupen med två poäng färre än Hästvedas Fredrik Persson. I Sydsvenska Rallycupen är Tom även där klasstvåa, men dock utan chans på seger, omöjlige Victor Karlsson från Vimmerby är långt över hundra poäng före.

TINTER Classic Rallycup ingår även den i TV-Svängen med tjugo bilar och här är det en tuff fajt att vänta mellan Volvo Amazonförarna Nisse Bergquist, Västerås och Thomas Theorin, Anderstorp. Bergquist leder men Theorin jagar på med två raka segrar som extra tändmedel. Trea ligger Göran Jonasson, Växjö som även han har chans på totalseger i cupen.

Årets upplaga av TV-Svängen har lockat cirka 140 ekipage vilket är i princip lika med fjolårssiffran vilket visar att tävlingen fortfarande är väldigt populär.

- Vi är runt tjugo fler anmälda än de två senaste deltävlingarna i Sydsvenska Rallycupen vilket självklart känns positivt, menar tävlingsledaren Patrik Persson.

Tävlingen avgörs på sju specialsträckor i en radie av runt tre mil kring Hörby och där man i år kan erbjuda en "nygammal" sträcka som inte använts på över tio år. Vägutbudet i Mellanskåne är begränsat och detta tvingar SMK Hörby att "dammsuga" grusvägarna för att hitta lämpliga vägbitar.

- Tycker ändå att vi fått ihop en så pass bra och utslagsgivande bana att det blir en värdig vinnare i den 48:e TV-Svängen, lovar Patrik.

Tävlignscentra är förlagt till Arvidssons Transporter i Hörby och första start är 10.00 med målgång omkring fyra på eftermiddagen.

Bild och text
Tommy Svensson