Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sellholms Sukkor och Kjellbergs ungdomar

Lördagen den första September drar det ihop sig i Suzuki 1300 RallyCup. Då körs nämligen näst sista deltävlingen för 2012 och nya faktorer kommer in i bilden. Denna gång står Eskilstuna MK tillsammans med Janne Sellholm som värdar för Cupen i Minirallyt EMK-kannan.

Fagerstakillarna Niklas Pettersson/Tony Puumala leder i år övertygande sedan fjolårsmästarna Ola Strömberg/Brittmarie Ålund liksom 2010 års mästarpar Niklas och Johnny Östmark "vallat bort sig" och i år återfinns långt ner på tabellen. Det betyder dock inte att "Kawa-Nicke" haft en enkel resa. Motstånd med besked har klubbkompisarna Martin Lundqvist/Christian Segerström bjudit på. Med tre segrar och en andraplats ligger de nu på en klart distanserad andraplats. Men detta beroende på att de inte började köra förrän i Cupens andra deltävling i Lima i vintras och att de tvingades att bryta med motorras i Dackefejden.

Av 9 planerade deltävlingar skall sex stycken räknas vilket i praktiken innebär att alla tar bort deltävling nr 3 som blev inställd. Två återstår att ta bort. I Nickes fall betyder det att han måste få ihop mer än 31 poäng i Eskilstuna för att kunna öka på sin poängskörd, förutom de 5 startpoäng han likt alla andra Cupdeltagare erhåller och som ej behöver räknas bort. Martin å sin sida Får tillgodoräkna sig alla poäng han kan skrapa ihop istället för den uteblivna starten i årets premiärtävling. Om team Lundqvist lyckas denna helg kommer de att bli en stark utmanare till Nicke och Tony om årets Suzuki 1300 RallyCup.

En joker i leken kommer med största säkerhet team Östmark att bli som nu efter några tävlingars frånvaro åter ger sig med i leken. Kampen om totala tredjeplatsen i Cupen är en mycket öppen historia och kommer i första hand stå mellan en handfull ekipage nu när tabelltrean Hampus Böe verkar utebli.

Bland Kjellbergs Ungdomsrallyåkare hittar vi som vanligt Daniel Budin, Dennis Lundh, Andreas Andersson och Marcus Svensson med sina modiga pappor som instruktörer/kartläsare. Ny i gänget blir Gustav Thorsell som har sin mor, Barbro Kulling Thorsell i högerstolen. Det här betyder nytt rekord med hela 5 st Suzuki 1300 Ungdomsrally-cupåkare. Dessa tonåringar kör tillsammans med andra ungdomar i en särskild Utbildningsrallyklass men följs sen av det övriga Suzukigänget i den ordning de ligger placerade i Cupen.

Mer om Suzuki 1300 RallyCup hittar ni på vår hemsida www.1300rallycup.se. "Mycket rally för pengarna" Välkomna!

Ola Strömberg.