Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik och Maria tillbaka i Kina

Till helgen kör Patrik Sandell och Maria Andersson den andra deltävlingen i det Kinesiska rallymästerskapet. Tävlingen går av stapeln i Beijing och underlaget är asfalt. Totalt körs nio sträckor, med sammanlagt drygt 180 kilometer i full fart.

– Jag har fått rätt bra koll på asfalt de senaste åren, och det är grymt kul att köra på. Men nu var det ett tag sen. Senast var i Kina i december så det här är verkligen något jag ser fram emot, säger Patrik Sandell.

Patrik har de senaste åren hunnit med ett rätt stort antal tävlingar i Kina. Men för codrivern Maria Andersson är det fortfarande en del nytt att ta in.

– Det blir andra tävlingen för mig nu. Förra gången var allt nytt, och jag menar verkligen ALLT. Det gick ju bra men nu känner jag mig lite mer säker på vad som väntar oss. Det är inte riktigt som att vara hemma i Rönneshytta, skrattar Maria.

Svenskarna kommer att få en del tuff konkurrens på vägarna. Inte minst av britten David Higgins, som Subaru-teamet bjudit över efter att han säkrat titeln i det Amerikanska rallymästerskapet.

– Jag räknar med att han bjuder på hårt motstånd. Det känns bra, det är sånt som man blir taggad av, avslutar Patrik