Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally SM - Patrik Johansson Västrallyt

På vägen upp till Trollhättan på torsdagen klarade man av en shake-down på en specialsträcka man fått tillgång till. Bilen fungerade perfekt och snart hade Patrik och Jesper fått bort tävlingsrosten efter ett två månader långt uppehåll.

Fredagens rekognosering visade på hårda, fina och "ärliga" vägar som alltid i Trollhättan. Fredagen avslutades med två varv på folkracebanan som kvalificering för startpositionen på lördagen. Efter vad som förefaller som viss förvirring hittade man den magiska formeln för att presentera en omstartlista inför lördagen. Jimmy gick till nattvila med 1,2 sekunders marginal till Patrik och Hans-Erik Weng.

Lördag morgon började med två sträckor på 11,7 resp. 15,1 km. Första sträckan bjöd på utmaningar och fin bilåka, det hördes absolut inga klagomål efter sträckan. Det blöta vädret gjorde inte utmaningen mindre. Följande sträcka var lika uppskattad. Patrik ryckte till sig en ledning på 0,8 sekunder in till servicen. Efter servicen väntade samma sträckor ett varv till. Patrik ökade sin ledning till 2,2 sekunder efter SS 5. SS 6 fick strykas på grund av en olycka, dess bättre utan personskador.

Efter ännu en service väntade de fyra sista avgörande sträckorna. Efter SS 7 ledde Jimmy med 1,0 sekunder, Patrik återtog initiativet och ledde med 0,7 sekunder in till tankningsuppehållet efter SS 8.
Jimmy gjorde en total urladdning och vann SS 9 med 3,4 sekunder och hade en ledning på 2,7 sekunder inför sista sträckan, Kabelvägen.
Jag lovar att både Patrik och Jimmy stod upp och körde sträckan helt utan marginaler. Reportern på rallyradion skrek i falsett när Patrik flög igenom målsvängen. Tyvärr räckte inte 0,5 sekunders sträckseger till vinst utan Jimmy segrade med 2,2 sekunders marginal efter en strid som varade i 52 minuter.

Övriga i klassen var klart distanserade. Imponerande att bägge bilarna kom till mål utan en skråma. Både Patrik och Jimmy uppskattade sekundstriden över 10 sträckor och har nog redan börjat ladda för Linköping.

Bara att lyfta på hatten för bägge chaufförerna och tacka för showen men nog bet vi av några naglar i spänningen.

Patrik leder nu SM tabellen med 52 poäng mot Jimmys 32 och har teoretiskt möjligheten att säkra SM-guldet i Linköping men måste i mål för att vinna. Med det tempot Patrik och Jimmy jagar upp finns det nog inte några säkerhetsmarginaler

Preliminär SM-Tabell efter 4:e deltävlingen Västrallyt
Patrik Johansson 52
Jimmy Joge 32
Martin Berglund 29


Anders Wiktorsson