Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally SM - Rapport från ett rallyteam med go

Inför tävlingen

På vägen upp till Trollhättan på torsdagen klarade man av en shake-down på en specialsträcka man fått tillgång till. Bilen fungerade perfekt och snart hade Patrik och Jesper fått bort tävlingsrosten efter ett två månader långt uppehåll. Det avslutades med att man hann skjutsa några entusiaster ett par snabba varv vilket uppskattades.

Rekognoseringen

Som vanligt gjorde Patrik och Jesper en mycket omsorgsfull rekognosering av vägarna. Detta är en av grunderna till en bra placering på lördag eftermiddag. Under tiden gjorde teamet en sista genomgång av bilen för att förvissa sig om allt är på plats och i tip-top skick.. Vägarna är hårda, snabba med mycket ytligt lösgrus utanför spåret. Vägarna är av varierande karaktär men ärliga. Första sträckan lördag morgon (SS3) är en riktig utmaning så en god natts sömn och lite morgonjogging gäller för att vara på topp direkt. Väderprognoserna för lördagen spretar så taktikenför startpositionen imorgon är ännu osäker. Om 15 minuter kommer Patrik och Jesper omklädda och redo för tävlingens två första sträckor.

Etapp 1

SS 1 är Trollhättans folkracebana. Patrik fick till en tredjeplats, 0,5 sekunder wefter Hans_erik Weng och o,3 sekunder efter Jimmy Joge SS 2 (lika SS 1)

Andra varvet på folkrace banan bekräftade Patriks tempo med en andra tid efter Jimmy Joge.

Efter SS2 delar Patrik andraplatsen med Weng 1,2 sekunder efter Jimmy Joge och 0,3 sekunder före Martin Berglund. Värste SM-komkurrenten – Mats Thorzelius – är 3,5 sekunder på åttondeplats i N4.

Med lite förståndig körning över asfaltdelen konserverade Patrik däcken inför morgondagen. Nu gäller det att få en natts god sömn och upp tidigt imorgon. Första sträckan imorgon är tuff med 11,7 km utmanande körning.

Anders Wiktersson