Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Het duell i Rally-SM för Pelle Sääv från Linköping

Till helgen är det dags för den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM. Pelle Sääv från Linköping åker till Trollhättan och Västrallyt för att försvara sin andraplats i Rally-SM. Sääv har kommit tvåa, trea och tvåa i de deltävlingar som hittills har avgjorts i Rally-SM 2012.

- Nu siktar jag på att vinna en deltävling, Västrallyts vägar tror jag kommer passa både mig och Skodan perfekt, säger Pelle Sääv.

Senast Västrallyt kördes var 2010 och även då ingick det som en deltävling i Rally-SM. I år kommer Västrallyt att avgöras på 10 specialsträckor under två dagar. Den första dagen körs två korta sträckor och de resterande sträckorna körs under lördagen med målgång vid ca kl 16. Efter fredagens två korta sträckor har de bästa förarna möjlighet att välja sin startposition för lördagsetappen. Det är ett nytt grepp i Rally-SM som framgångsrikt har provats i WRC under den här säsongen.

Västrallyt 2010 blev ingen succé för Sääv. Han bröt tävlingen i början på lördags etappen efter en lättare avåkning. I år kommer han med stort självförtroende och siktar på att vinna tävlingen.

- Bilen går fantastiskt bra nu, vi har testat lite innan tävlingen och nu siktar vi på seger, säger Pelle Sääv

Ställning I Rally-SM trimmat 4wd
1, Mats Jonsson Forshaga 82 poäng
2, Pelle Sääv Linköping 73 poäng
3, Pontus Tidemand Charlottenberg 60 poäng
4, Per-Arne Ljung Hofors 58 poäng
5, Algot Öberg Eskilstuna 36 poäng
Följ oss på vår hemsida www.nhsuper2000.se


Urban Andersson