Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally SM i Trollhättan för Mattias Adielsson

Nu är det dags för den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM. Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora ska försöka upprepa den tredjeplats i junior-SM som de tog i den förra deltävlingen i Rally-SM. Det blir första tävlingen sedan Mattias skadade sig vid en tävling i Götene i Maj.

- Uppladdningen har inte varit den bästa, jag är glad att vi kan starta. Jag fick en kraftig hjärnskakning i Götene och det har tagit lång tid att bli bra, säger Mattias Adielsson.

Senast Västrallyt kördes var 2010 och även då ingick det som en deltävling i Rally-SM. I år kommer Västrallyt att avgöras på 10 specialsträckor under två dagar. Den första dagen körs två korta sträckor och de resterande sträckorna körs under lördagen med målgång vid ca kl 17. Efter fredagens två korta sträckor har de bästa förarna möjlighet att välja sin startposition för lördagsetappen. Det är ett nytt grepp i Rally-SM som framgångsrikt har provats i WRC under den här säsongen.

- Under helgen har vi genomfört ett långt test och allt har känts bra. Vi testat olika inställningar på bilen och framförallt kört så nära tävlingstempo vi vågat. Tyvärr har uppehållet gjort att jag inte riktigt vet om jag hittar tillbaka till det höga tempot vi hade i South Swedish Rally. Det är en lång tävling och mycket kan hända. Vi är osäkra på vårt tempo efter uppehållet men det viktigaste blir att vara med över målrampen på lördagkväll, avsluta Mattias Adielsson.

Information om Adielsson Motorsport finner du på www.adielssonmotorsport.com

Urban Andersson