Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist kör Rally-SM i Trollhättan

Nu är det dags för Mikael Lindqvist från Norrköping att göra sitt andra framträdande för året i Rally-SM. Lindqvist som under våren byggde en ny rallybil, en Mitsubishi EVO X, för den otrimmade 4wd klassen. I den första tävlingen med nya bilen South Swedish Rally slutade Lindqvist på en fjärde plats i sin klass.

- South Swedish Rally var vår första tävling med bilen och jag hade inte ens hunnit testa den innan, så vi tog den tävlingen som ett test. Vi kände att ju fler sträckor vi körde desto bättre gick det, säger Mikael Lindqvist.

Under sommaren har Lindqvist kört en tävling i Nyköping som uppladdning inför Västrallyt.

Senast Västrallyt kördes var 2010 och även då ingick det som en deltävling i Rally-SM. I år kommer Västrallyt att avgöras på 10 specialsträckor under två dagar. Den första dagen körs två korta sträckor och de resterande sträckorna körs under lördagen med målgång vid ca kl 16. Efter fredagens två korta sträckor har de bästa förarna möjlighet att välja sin startposition för lördagsetappen. Det är ett nytt grepp i Rally-SM som framgångsrikt har provats i WRC under den här säsongen.

- Jag trivs i Trollhättan och de vägar som de har där. 2010 ledde vi tävlingen efter den första etappen men drabbades av tekniska problem under andra etappen och bröt tyvärr tävlingen. I år kommer vi inte ha med segern i Västrallyt att göra men jag hoppas att vi kan vara med och slås om några sträcksegrar i vår nya klass, säger Mikael Lindqvist.

Västrallyt 17-18 augusti

17 augusti:
Start etapp 1 17.00
Mål etapp 1 19.15

18 augusti:
Start 08.00 Service 1 10.05
Service 2 12.40
Mål 16.15


Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se

Urban Andersson