Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Har Patrik och Jesper lyckats konservera formen

Efter sommaruppehållet drar Rally-SM igång i Trollhättan 17-18 augusti, kommande helg. Tävlingen startar fredag eftermiddag kl 17.00 med en kort sträcka inne i Trollhättan som körs två gånger.

Baserat på tiderna på de två sträckorna får de snabbaste förarna, precis som i VM-tävlingarna, välja startposition för Etapp 2 med start kl 08.00 på lördagförmiddagen. Här gäller det att köra smart utan att förivra sig för att kunna göra ett strategiskt val inför lördagen.

Två sträckor körs två gånger, alltså totalt fyra specialsträckor före lunchrasten.

Under lunchrasten görs en omgruppering av förarna så att snabbaste ekipage startar först osv. Sista etappen startar kl 14.03 och första bil väntas i mål kl 18.00.

Vi försöker uppdatera Patriks hemsida kontinuerligt med Patriks och Jespers kommentarer så långt mobildatanätet tillåter, www.patriksrallyteam.com

Har Patrik och Jesper lyckats konservera formen från första halvan av säsongen.

Totalseger i Finnskogsvalsen, en tredjeplats i Uppsala och sedan en seger i Sandviken var ett mycket starkt facit efter vintersäsongen.

Grussäsongen inleddes med totalsegrar i både Kristianstad (Kong Christian) och Älmhult (Silverratten) med Mitsubishin. Det var stora förväntningar på Patrik och Jesper inför första SM tävlingen på grus i SSR.

I SSR höll de för favorittrycket och tog klassegern och gick därmed till klar ledning i SM tabellen.

I Skilling 500 gjorde man ett intressant mellanspel i en Volvo 940 Gr H och fick till en fjärdeplats en sekund från andraplatsen.

I hemmatävlingen Dackefejden motsvarade Patrik och Jesper de höga förväntningarna och segrade totalt efter en hård strid över de två sista sträckorna med Åke Jacobsson i en ”värsta sortens” WRC Ford Focus.

Nu görs de sista justeringarna på Mitsubishin (Evo IX) inför den kommande den SM tävlingen i Trollhättan, Västrallyt 17-18 augusti

SM tabell efter 3 tävlingar
Patrik Johansson 40 poäng
Mats Thorzelius 24 poäng
Robin Friberg 22 poäng


Skall Patrik och Jesper lyckas behålla SM-ledningen eller rentav utöka den inför rallyt i Linköping 14-15 september. Efter 2 månaders tävlingsuppehåll är inget säkert.

Anders Wiktorsson