Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sen rallypremiär för Kent Persson

För första gången sen i september förra året hoppade Kent Persson och Lars-Inge in i den röda Toyotan för att köra rally.

- Det har varit fullt upp med annat så jag har helt enkelt inte haft tid för rallyt på en stund men Killingen är en av de absolut bästa tävlingarna i Sverige så när Lars-Inge kunde ställa upp som co-driver så kunde jag inte låta bli att anmäla oss. Trots att det krockade med en tävling i racing, säger Kent.

Att de inte tävlat på nästan ett år märktes inte utan Säffleåkarna öppnar stenhårt och tar en sträckseger på första sträckan i 2WD klassen. Ett missat vägbyte på SS2 kostar tid och Fredrik Åhlin smiter förbi i resultatlistan. Vid servicen efter SS3 ligger de kvar på andra plats, men Fredrik har en lucka på 6 sekunder men det är tight bakom, 5 sekunder ner till femteplatsen.

Fjärde sträckan stryks efter en olycka så allt kom att avgöras på femte och sista sträckan. Tiden på sträckan räcker inte till i klassen utan Kent halkar ner till en fjärdeplats.

- Först sträckan var ganska lätt tekniskt, där var det bara att åka på men resten av sträckorna var tuffare med mycket kombinationer och krön. Då märks det att vi inte åkt på länge och det är svårt att få till den rätta attacken och flytet. Det är helt enkelt så att det fegas på tok för mycket, säger Kent och skrattar.

KP Motorsport