Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

En vecka kvar till Rally SM deltävling Västrallyt

Nu går Rally-SM 2012 in i sitt avgörande skede. Säsongens andra halvlek börjar på fredag när Västrallyt startar i Trollhättan. Klassiska Kabelvägen befinner sig då återigen i händelsernas centrum.

Om en vecka är rallytemperaturen återigen hög i Trollhättan. Då ska fjärde deltävlingen i 2012 års Rally-SM avgöras på vägarna runt den Västsvenska staden.

Tävlingen börjar klockan fem på fredagskvällen med att två superspecialsträckor körs på Hedängsbanan, bara tio minuter från serviceplatsen. Där kommer det att finnas goda möjligheter för publiken att få en bra överblick på händelserna samt komma nära bilarna när de står uppställda mellan sträckorna.

En nyhet som arrangörerna lånat från VM-serien är att resultatet under fredagen ligger till grund för lördagens startordning. De främsta förarna på fredagen får välja startposition inför lördagen. Den förare som var snabbast under fredagen väljer startposition först, näst snabbaste väljer som tvåa och så vidare. De 15 första i 4WD får välja mellan startposition 1-15 och de fem snabbaste i 2WD får välja mellan startposition 16-20. Valet sker vid huvudkvarteret på N3 www.n3trollhattan.se klockan 21.00 på fredag.

Tävlingen kommer att ha en central serviceplats vid N3 på Nohabgatan i Trollhättan. Här kommer även start och mål, högkvarter, presservice samt anlagstavla att finnas. Ett samlat nav där mycket kommer att hända under de två tävlingsdagarna.

Det kommer att finnas möjlighet till omstart mellan fredagen och lördagen för de tävlande ekipagen.

Västrallyt arrangeras av SMK Trollhättan i samarbete med Stenungsunds MS och Älvbygdens MK.

Västrallyt kan följas på rallyradio 90,6 MHz och för den som vill lyssna på webbradio finns även den möjligheten på www.radiotrollhattan.se. Sändningarna sker på fredag 16.00–21.00 och lördag 08.00–22.00.

Joel Sannemalm