Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik Sandell kör för TREK i Cykelvasan

Cyklevasan växer sig starkare och starkare för varje år. Tävlingen är numer Sveriges i särklass största mountainbike-tävling med totalt ca 12600 startande. För tredje året i rad är rallyföraren Patrik Sandell en av de som står på startlinjen. Och han siktar högt.

– När jag sitter i rallybilen i väntan på start vill jag känna att allt jag själv kan påverka är förberett till 100%. Då är fysiken en otroligt viktig bit, och cykling har blivit en av grundbultarna i min träning, säger Patrik Sandell.

Det är tredje gången Patrik deltar i Cykelvasan. Förra året cyklade han på 3 timmar och 24 minuter, vilket räckte till en 22:a plats i motionsklassen. Men till i årets tävling har han laddat lite extra.

– Redan första helgen i maj var jag på ett cykelträningsläger i Torsby, så jag känner mig i bra form för att vara rallyförare, säger Patrik.

Cykelvasan följer till stor del samma spår som det klassiska skidloppet, med start i Sälen och målet i centrala Mora. Totalt är det 95 kilometer som skall avverkas.

Även Patriks codriver Maria Andersson kommer att komma till start. För hennes del är dock mountainbike något helt nytt.

– Det skall bli otroligt roligt. Tyvärr har jag lite problem med ett knä, men jag hoppas det håller ihop, säger Maria.

Både Patrik och Maria kommer att tävla för TREK Sverige. Patrik kommer att cykla på en TREK Gary Fisher Superfly Elite 29tum, och Maria på en TREK 6300 DISC WSD.