Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fagerstadominans i Dekaltrimmat Sukkagäng

Ja vad hände egentligen i Kisaskogarna med dem måndagen den 30 Juli?

Av Kjellbergs tre startande utbildningsåkare kom alla tillbaka till slutmålet vid lilla Kisa folkets park (där megastjärnor som Tina Turner t.o.m. Har uppträtt!).

Snabbast som vanlig var Daniel Budin med pappa/instruktör Göran Hammarström som stolt medåkare. Pappa Christer Karlsson höll ordning på sonen Dennis Lundh o såg till att han kom i mål som tvåa. Roligt konstatera att han nu börjar närma sig årets dominant Budin o knep nu en sträckseger. Trea slutade mer sporadiskt tävlande Skåningarna Marcus o Kenneth Svensson.

Bland de övriga dekaltrimmade Suzukibilarna for tretton stycken iväg från startplatsen i Kisa på sin Klappjakt. Allra bäst öppnade årets suveräner Martin Lundqvist/Christian Segerström i deras röda MK2a men bara 7/10 sekund före årets Cupledare Niklas Pettersson/Tony Puumala. Mellan dem skulle tvekampen stå. Tillbaka i Kisa efter två körda sträckor hade KawaNicke och Tony brutit tillbaka med hela 1,3 sekunder och hade ledartröjan. Kvar i skogen stod duktiga Hampus Böe/Patric Normark och även hemmahoppen Vicktor och Albin Nord.

Ställningen efter SS2 var följande:
1. Niklas Pettersson/Tony Puumala 8:11,0
2. Martin Lundqvist/Christian Segerström -0,6 sek
3. Ola Strömberg/Klas Dekaltrim Pettersson -12,5 sek
4. Mattias Lagström/Andreas Johansson -19,9 sek
5. Pierre Andersson/Mikael Lind -20,4 sek
6. Carl-Johan Brantestad/Mattias Laago -23,7
7. Lars Johnsson/Ida Lidebjer Granberg -25,9


I tvekampen om segern var tempot rejält uppskruvat mellan de två huvudkombattanterna. Att det denna gång handlade om att köra utan noter verkade inte någon av dem ta någon notis om.

Nu skulle de två förstnämnda sträckorna köras ytterligare en gång. Då efter att ett hundratal bilar kört där skulle allt rullgrus var borta och besättningarna kanske ha en svag minnesbild av vissa partier. Det skulle garanterat gå ännu fortare nu. Martin och Christian lågflög fram och bättrade med hela 8,3 sekunder på den ca 6 km långa sträckan. De slog därmed Nicke/Tony med 3 tiondelar och hade alltså krympt avståndet inför sista och avgörande sträckan till 3 tiondels sekund! Rutinerade Cupordföranden Lars Jonsson började få upp farten på sin andra tävling för året och utmanade nu Hemmaåkaren Brantestad som hade motorproblem lite till och från.

Ställningen efter SS 3:
1. Niklas Pettersson/Tony Puumala 12:35,3
2. Martin Lundqvist/Christian Segerström -0,3 sek
3. Ola Strömberg/Klas Dekaltrim Pettersson -14,3 sek
4. Carl-Johan Brantestad/Mattias Laago -33,1 sek
5. Lars Jonsson/Ida Lidebjer Granberg -34,6 sek
6. Pierre Andersson/Mikael Lind -39,3 sek

Några till skulle varit med häruppe på listan, men de blev kvar i skogen på SS 4. I skrivande stund har vi inte tiderna för dem från SS3. Detta kommer att justeras så de får sina för Cupen unika SS-poäng.

Vem skulle nu komma först ut ur skogen på sista sträckan av de två i toppen? En eller ingen var gissningen. Men inte nog med att de här Fagerstakillarna åker fort. De kör ändå väldigt säkert.

Det blev återigen Martin och Christian som drog det längsta strået genom en helt fantastisk forcering. De slog nu sina klubbkompisar med 1,7 sekunder och tog därmed segern med 1,4 sekunder. De är definitivt de som just nu har övertaget. Trea och klart distanserad blev Ola Strömberg/Klas Pettersson före Brantestad/Laago och tätt följande Jonsson/Granberg. Nästa deltävling är EMK-kannan 1/9 -12.

Fullständiga resulta och övrig info hittar ni på www.1300rallycup.se. "Mycket rally för pengarna"

Ola Strömberg