Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Timerzyanovs suveräna EM-seger

Hansen teamets Timur Timerzyanov (RUS) i SuperCars med sin Citroën DS3 höll för favorittrycket och tog en solklar seger på den svårkörda banan i den belgiska EM-deltävlingen i Rallycross. Tanner Foust (USA) satte hårt tryck på Timerzyanov i A-finalen, men med ryssens felfria körning fick amerikanen ge upp och nöja sig med andraplatsen.

- Timur är i suverän form och levererar körning i bästa Loeb-stil där jämnhet och säkerhet nöter ut konkurrenterna, ler teamchef Kenneth Hansen med stolthet efter dagens vinst.

A-finalen blev en het historia där Timur tog sig ur oskadd. Foust pressade på till sitt yttersta för att försöka rå på dagens suverän. Davy Jeanney (FRA), som blev trea, fick sig en smäll i starten och tappade mark men efter det var han blixtrande snabb och jagade Foust. Liam Doran krigade med Michael de Keersmacher vilket sinkade båda två och de blev sexa och åtta. Jerome Grosset-Janin (FRA) gav A-finalens ende svensk Stig-Olov Walfridson en rejäl pärla så han fick linka i mål sista varven, vilket gjorde att de blev femma respektive sjua. I tumultet passade holländaren Jos Kuypers på att knipa placering för placering och blev fyra.

Alexander Hvaal (N), Hansen teamets andra SuperCar förare i en Citroën C4 och tvåa i serien inför dagens tävling, hade en tung helg. Spiken i kistan kom i C-finalen där Hvaal tagit hand om ledningen in mot första hårnålen och bakomvarande förare både tryckte på och körde bort Alexander så han tvingades bryta loppet.

Timur drygade nu ut EM-ledningen före nye tvåan Tanner Foust när EM-serien nu drar vidare till Holland redan nästa helg.

Erik Färén (S) i Citroën C2 hade en A-finalplats i sikte när det tvärt ändrades i en av dagens tuffaste race, B-finalen i Super1600. Erik låg tvåa, men en påhälsning i sidan sände honom långt ut i lösgruset och han tappade finalplatsen.

Kevin Hansen (S) i nya JRX-klassen tog sin JRX-Citroen DS3 till en fin andra plats. Teamkollegan Ada Marie Hvaal gjorde en bra körning men blev stående efter en snurrning.

Resultat Rallycross-EM, SuperCars, A-final.
1. Timur Timerzyanov (RUS) Citroen DS3
2. Tanner Foust (USA) Ford
3. Davy Jeanney (FRA) Citroen C4
4. Jos Kuypers (NL) Ford
5. Jerome Grosset-Janin (FRA) Renault
6. Liam Doran (GB) Citroen DS3
7. Stig-Olof ”Stecka” Walfridson (S) Renault
8. Michael De Keersmacher (B) Ford
… All results from the European Rallycross Championship at www.erc24.com


Susann Hansen