Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rutinerade ess vann svårkörd Kullingstrofé

Det blev ett rekordstort startfält, 223 startande, när Svenska Rallycupen passerade halvtid i Kullingstrofén och Herrljunga på lördagen.

Arrangerande Kullings MS hade gjort ett stort jobb att ge alla som ville starta tävlingen bästa förutsättningar med både "Rallyradio och Live-resultat", men vädret rår ingen på, och det blev en svårkörd tävling som bitvis bjöd på ösregn med mycket hala vägar.

Och just hala vägar var det stora samtalsämnet efter de 2 första sträckorna, skulle det sluta regna, kommer det mer regn, skall man byta däck?

Men kanske är det då rutinen kommer till sin fulla rätt, rätt däck och rätt tempo på hala vägar. Precis det fanns det hos våra rutinerade ess, Eddie Hörbing och Jimmy Olsson som klart vann 4WD resp 2WD. Hörbing har nu tre raka segrar i Svenska Rallycupen och Olsson har fyra raka segrar! Hörbing släpte ingen i närheten och tog fem raka sträcksegrar, och vann klart före unge Jakob Jansson som dock åter imponerar i sin enklare bil än Eddie´s WRC Focus.

Cupledaren Joachim Grahn hade problem på sträcka ett, men fixade en 5:e plats, och leder fortfarande cupklassen med minsta marginal, 55p före Hörbing och Jansson på 54p.

Jimmy Olsson ångar dock på som tåget, körde stabilt och snabbt när de andra var mera ojämna i sin körning, Olsson vann bara sträcka fem men vann klassen med 15 sekunder, denna gång före Christopher Zeijlon och Mikael Eriksson på 3:e. I cupen leder Olsson solklart på 72p före Patrik Larsson som tog 5:e plats idag, på 48p, sedan följer Zeijlon på 46p.

Tävlingen såg fler rutinerade herrar tillika cupledare som vinnare i flera klasser. Bland klassikerna/AppK var det Janne Westlund som tog 3:e raka segern och gick upp i cupledning före Lars Pettersson.

I B/C 4WD tog Ulf Pettersson sin 3:e cupseger och utökar sin cupledning före Gabriel Savela som även var tvåa i tävlingen.

B 2WD togs åter av Kaj Banck före Robin Wallon, och det är just de två som toppar cupklassen B/C 2WD.

Även i GrE var det favoriten som höll, Jesper Samuelsson tog sin 2:a raka cupseger och leder nu sin cupklass.

Bland Ungdomsrallysåkarna kan vi såklart inte prata om rutin då de inte ännu ens har körkort, men cupledaren Henrik Johansson var den som höll ihop körning bäst på de svårkörda vägarna och tog sin 3:e cupseger samt utökar sin ledning.

Vi måste givetvis nämna att tävlingen ingick i Tjej-RM där det var 8 startande, och där det var hård kamp, en kamp som slutligen vanns av Carolina Jurå före Petra Nordqvist och Lena Sandelius på 3:e. Det är nu absolut lika mellan Carolina och Petra inför RM-finalen i Kolsva första helgen i Okt.

Svenska Rallycupen fortsätter nu närmast i Eskilstuna den 1 sep med EMK-Kannan.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se Även "Facebook-sida": www.facebook.com/SvenskaRallycupen

Svenska Rallycupen
Crister Nystrand