Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dekaltrimmade Sukkor

En ny utmaning väntar deltagarna i Suzuki 1300 RallyCup kommande helg, eller rättare sagt Måndag! Då ska de ta sig an dryga två mil onotade fartsträckor i Ydre MK´s Klappjakt som alltså valt att arrangera rally på en vardag. Detta ovanliga grepp har gjorts några år nu och är väl möjligt tack vare att det är semestertider.

Numera körs rallytävlingar med hjälp av så kallade pacenotes (noter på Svenska), som beskriver fartsträckorna i detalj och som respektive förares kartläsare skall försöka delge honom så exakt som möjligt. I Klappjakten däremot skall det tävlas på det ”gamla sättet”, vilket betyder rally utan noter. Så har det körts i decennier tidigare och är ingen nyhet för de äldre deltagarna. Lite ovant dock att inte få berättat för sig vad som döljer sig bakom nästa krön. Cupledaren Niklas Pettersson med kartäsare Tony Puumala kommer säkert att bli hårt uppvaktad av cupens nye fortåkare Martin Lundqvist med bisittare Christian Segerström. Någon av dessa två står sannolikt som segrare på måndag.

Marcus Svensson, Dennis Lundh och Daniel Budin är namnen på dem som under överinseende av Marcus Kellberg kör Suzuki i utbildningsrally denna gång. Dessa tonåringar kör tillsammans med andra ungdomar i en särskild klass men följs sen av det övriga Suzukigänget i den ordning de ligger placerade i Cupen. För dessa ungdomsåkare kan det vara intressant att mäta sig med de övriga i cupen nu när alla får köra på lika villkor. Dvs. utan noter. Dessa är alltså aldrig tillåtna i utbildningsrally.

Mer om Suzuki 1300 RallyCup hittar ni på vår hemsida www.1300rallycup.se. Välkomna! "Mycket rally för pengarna"

Ola Strömberg.