Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Vad Gert Blomquist i Midnattssolsrallyt 2012

En kort resumé vad som hände för Gert Blomquists satsning i Midnattssolsrallyt 2012.

Onsdag 18/7.
Inför SS1, publiksträckan på asfalt inne på Rocklunda. Att göra ett däckval är alltid svårt och här blev det tyvärr en riktig miss eftersom det började regna just när vi skulle skulle starta sträckan. Det var som att köra på såpa! Det felaktiga däcksvalet gjorde att vi hamnade på en 86:e plats i resultatlistan.

Torsdag 19/7.
Ny dag och nattsömn. Rallyt började riktigt bra på torsdagens inledande specialsträckor och allt stämde. Vi klättrade längre och längre upp i resultatlistan. Redan efter morgonens första specialsträcka hade vi tagit in 50 placeringar! På detta sätt fortsatte vi att avancera sträcka för sträcka. Detta innebar att inför dagens sista specialsträcka, SS8, låg vi på 11:e plats totalt.

Strax innan starten på SS 8 hördes ett oljud samt ryckningar från kopplingen. Efter halva sträckan låste sig växellådan och vi hade endast 3:an växel. Trots detta lyckades vi ta oss i mål på sträckan och förlorade bara en placering. Transporten på 50 kilometer tillbaka till Västerås och etappmål gick också bra, tack vare telefonkontakt med mycket folk som hjälpte till att fixa ”fri väg” in till serviceplatsen åt oss.

Väl där, stod våra duktiga mekaniker beredda att byta växellådan. En natts arbete väntade dem…..

När den den nya lådan var klar att monteras, upptäcktes det tyvärr att växellådsbussningen i svänghjulet hade skurit. Ett högst ovanligt fel, vi kan inte i nuläget förstå varför detta kunnat hända eftersom det inte är många kilometers gångtid på denna växellåda och bussning.

Med lite tur, om vi hade vi kunnat hitta en mekanisk verkstad som kunde svarva en ny bussning, mitt i natten, i Västerås, kanske det hade gått att starta fredagens etapp 2. Nu gjorde det inte det…..

Det känns tungt att konstatera det, men så är rally – det är bara att komma igen!

Gert Blomquist/Lena Lindberg